Condamnat pentru tentativă de omor a unui polițist! L-a lovit cu toporul în cap!

Acuzat inițial pentru ultraj după ce l-a pus la pământ pe un om al legii cu o lovitură de topor în cap, un bărbat din Caraș-Severin a fost judecat și condamnat într-un final pentru tentativă de omor!

Gogu Sebastian Toboșeru a fost trimis, printr-o sentință în primă instanță a Tribunalului Caraș-Severin, pentru o perioadă de 10 ani, în spatele gratiilor. A fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, în formă agravată, săvârşită prin tentativă de omor asupra unui poliţist aflat în exerciţiul funcţiunii! Din această pedeapsă se va deduce perioada reţinerii de 24 ore şi perioada arestului preventiv, începând cu 22.11.2018 până la 20.01.2019, inclusiv. Instanța a mai dispus confiscarea specială de la inculpat a unui topor aparţinând acestuia şi folosit la săvârşirea infracţiunii. Totodată, a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă, de polițistul Eugen Țuncu,  obligând inculpatul să-i plătească suma de 15.000 euro, reprezentând daune morale. Inculpatul poate ataca soluția Tribunalului Caraș-Severin cu apel.

Incidentul violent s-a petrecut în seara zilei de 21 noiembrie, anul trecut, la Slatina Timiș. În urma unui apel telefonic, polițistul s-a deplasat la casa lui Sebastian Toboșeru, unde fusese semnalat un conflict în familie. Băut, inculpatul a pus mâna pe topor și l-a lăsat lat cu o lovitură de topor pe omul legii.

CITEȘTE ȘI:

 „Nu am premeditat! Eu nicio clipă nu am avut intenția să-l omor pe polițist!”