Câţi ani stă în puşcărie tânărul inconștient?

Bocşeanul Mihail Iacov Dumitrescu a primit sentinţa definitivă de condamnare după ce a provocat unul din cele mai groaznice accidente din ultimii ani de pe şoselele Caraş-Severinului.

La patru ani de la tragedie, tânărul care avea pe atunci doar vârsta majoratului a primit verdictul final după ce s-a plimbat de la o instanţă de judecată la alta. Mihail Iacov Dumitrescu a zburat cu 200 km/h la volanul unui BMW, deşi era beat şi nu poseda permis. În urma impactului violent cu peretele Şcolii Nr.1 din Bocşa, Minodora Peia, o tânără de 20 de ani, a murit pe loc, iar Sabin Tismonar, un fotbalist care se afla pe bancheta din spate, şi-a pierdut un picior.

Într-o primă fază, Judecătoria Reşiţa i-a aplicat o pedeapsă foarte blândă, de doar trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere. Curtea de Apel Timişoara a cerut însă rejudecarea cauzei, în urma căreia Dumitrescu a primit patru ani de puşcărie, de data aceasta,pedeapsa fiind cu executare. În plus, acesta a mai fost condamnat într-un alt dosar, pentru o infracţiune care nu are legătură cu accidentul. Primise un an cu suspendare, dar odată revocat acest beneficiu Dumitrescu a ajuns la o pedeapsă de cinci ani închisoare şi obligat la plata a 105.000 euro şi 400.000 de lei părţilor civile, ca daune morale şi materiale.

Soluţia a nemulţumit pe toată lumea, astfel că s-a ajuns din nou la Curtea de Apel Timişoara. În latură penală, sentinţa a fost menţinută, cinci ani de închisoare cu executare, dar în latură civilă, instanţa a admis apelurile părţilor civile Pera Opriţa, Pera Petru şi Tismănar Sabin. ,,Majorează daunele morale la câte 35.000 euro pentru fiecare parte civilă Pera Opriţa şi Pera Petru şi la 50.000 euro pentru partea civilă Tismănar Sabin. Respinge ca tardiv apelul asigurătorului şi ca nefondat al inculpatului şi al celorlalte părţi civile”, se arată în sentinţa definitivă.

 

Comments

  1. Citizen says:

    Deci oameni buni, puteti omora cati oameni vreti voi, maxim 4 ani!!!!