Concursul pentru funcția de director al Filarmonicii Banatul rămâne suspendat. Gârboni a obținut o victorie definitivă în instanță

Concursul organizat de Primăria Timișoara cu scopul de a găsi un nou director pentru Filarmonica Banatul rămâne suspendat. Ioan Gârboni, fostul șef al instituției, a obținut o decizie definitivă în procesul intentat primăriei.

După ce magistrații le-au dat dreptate sindicaliștilor și angajaților din Primăria Timișoara care au contestat noua organigramă, iată că municipalitatea mai pierde un proces. Ieri, Curtea de Apel Timișoara a respins recursul făcut de primărie, după ce Tribunalul Timiș a decis suspendarea concursului organizat de municipalitate pentru ocuparea funcției de director al Filarmonicii Banatul.

„Respinge recursul formulat de recurentul-pârât primarul municipiului Timișoara în contradictoriu cu intimatul-reclamant Gârboni Ioan Coriolan împotriva sentinței civile nr. 728/12.07.2021 pronunțată de Tribunalul Timiș în dosarul nr. 2762/30/2021”, scrie în sentința pe scurt.

leader board 728 x 90 px

În aceste condiții, concursul pentru ocuparea funcției de director al Filarmonicii Banatul rămâne suspendat, până la pronunțarea instanței de fond.

Totodată, Primăria Timișoara este obligată să-i plătească lui Ioan Gârboni suma de 1.190 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată în recurs.

Vă reamintim că, la începutul lunii iulie, Ioan Gârboni a mai câștigat un proces împotriva Primăriei Timișoara, prin care aprobarea evaluării sale a fost suspendată.

Ioan Gârboni conduce Filarmonica Banatul din Timișoara de 15 ani, iar în luna august a acestui an i-a expirat mandatul. Asta după ce la evaluarea de la final de mandat, realizată în această primăvară, a obținut nota 8,70. Ioan Gârboni avea nevoie de nota 9 pentru a trece de evaluarea finală și a putea prezenta un nou proiect de management. Comisia care l-a evaluat pe Ioan Gârboni a fost formată din directorii de la filarmonicile din Satu Mare și Brașov, dar și consilierul local USRPLUS Răzvan Stana, de meserie medic veterinar. De altfel, Stana i-a oferit lui Gârboni cea mai mică notă.

În aceste condiții, nemulțumit de modul în care a fost evaluat, Ioan Gârboni a dat în judecată Primăria Timișoara, iar cele două procese au fost câștigate de directorul Filarmonicii Banatul. Între timp, Primăria Timișoara a lansat concursul prin care caută un nou director al instituției, fiind înscriși patru candidați. Însă, procedura este suspendată.