Concurs internaţional de desen la Reşiţa

Ediţia a noua a concursului internaţional „Copiii desenează ţinutul natal” se încheie mâine cu o expoziţie a lucrărilor câştigătoare. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11.00, la Centrul Social „Frédéric Ozanam” din Reşiţa, str. Paul Iorgovici Nr. 44. La finalul vernisajului, cele mai artişti în devenire vor fi premiaţi.

Concursul „Copiii desenează ţinutul natal” a numărat anul acesta nu mai puţin de 329 de lucrări participante. Micii artişti din 17 oraşe din ţară, dar şi din Austria, Serbia, Ucraina, Slovenia, Polonia îşi vor vedea mâine operele expuse, iar cei mai buni vor fi premiaţi de către organizatori. Concurenţii au fost împărţiţi pe categorii de vârstă, de la clasa întâi până la a opta şi au încercat să impresioneze ochii critici ai juriului format din artişti plastici. Marele premiu al concursului va fi acordat unei fetiţe din Serbia, Ema Aniđukić, de la Şcoala „Vuk Karadžić”, clasa VI 3, Bačka Palanka. Şi elevii reşiţeni au reuşit să fie printre cei mai apreciaţi, astfel că premiul al doilea la clasele III-IV i-a revenit lui Teah Hartmann, de Liceul „Diaconovici – Tietz, iar la clasele VII-VIII Georgiana Ţîrcovnicu, de la acelaşi liceu, a obţinut premiul trei.

Expoziţia de la Centrul Social „Frédéric Ozanam” va rămâne deschisă până pe 23 martie, după care lucrările premiate vor fi prezentate într-un turneu expoziţional prin ţară şi peste hotare. Concursul organizat de Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Bucureşti, Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” şi Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin a devenit deja o tradiţie, anul acesta ajungând la cea de-a noua ediţie.