Concurs de schi pe Semenic

Iubitorii sportului alb sunt invitaţi sâmbăta aceasta pe muntele Semenic să-şi demonstreze priceperea pe schiuri. Concursul de schi de tură “Semenic Vertical Race” este organizat de Clubul Sportiv Alternative Timişoara şi se va desfăşura sub atenta supraveghere a salvamontiştilor cărăşeni.

Muntele Semenic este sâmbăta aceasta gazda schiorilor timişoreni, reşiţeni, şi nu numai. Potrivit organizatorilor, competiţia “Semenic Vertical Race” va alinia la start aproximativ 60 de participanţi. Aceştia vor schia pe un traseu de peste 5,5 kilometri, pe care trebuie să îl parcurgă în maximum două ore şi jumătate. “Concursul se desfăşoară în urcare, pe pârtia de schi dintre Văliug şi Semenic, iese în platoul Semenicului în dreptul cabanei Prietenii Munţilor, urcă pe pârtia Crucea de Brazi, iar sosirea va fi în dreptul pensiunii Andra. Traseul are o lungime de 5,6 kilometri şi o diferenţă de nivel de 840 metri”, a precizat Andrei Simu, preşedintele CS Alternative Timişoara.

Pentru siguranţa concurenţilor, pe toată durata competiţiei va fi blocat accesul altor schiori pe pârtie, iar echipele Salvamont se vor asigura în permanenţă că totul este în ordine. “Pentru buna desfăşurare a evenimentului nostru şi pentru sporirea măsurilor de siguranţă am solicitat prezenţa pe traseu a formaţiunii Salvamont Caraş-Severin”, a mai spus acesta.