Am asistat ieri la o zi istorică. Vizita primului premier cărăşan din istoria de după 1990 în reşedinţa judeţului de baştină. Euforie, bucurie nemăsurată din partea PSD, bucurie sinceră din partea multor concetăţeni ce s-au lăsat alungaţi sau dirijaţi de agenţii de poliţie ce-i făceau cale trimisului. Este clar că nu putea tânărul Grindeanu să renască judeţul de la o primă şi, poate nu unică coborâre la origini. Sper că, aşa cum ne ştim noi ăştia de pe aici, Grindeanu nu va uita de unde a plecat.
Aş trece însă peste „ziua istorică” consemnată doar ca pogorârea premierului peste noi. Ceva foarte interesant s-a întâmplat la şedinţa de ieri a Consiliului Local Reşiţa. A fost demisionat viceprimarul Paul Vasile. Nu am menţionat partidul din partea căruia a fost în această funcţie pentru că, îl cunosc pe Paul. Ştiu ce fel de om este şi cred că nu avea nevoie de un partid pentru a demonstra că este om. Mai ştiu că a intrat în politică exclusiv pentru a contribui la dezvoltarea municipiului. Nu este şmenar, nu este ipocrit şi nu a trăit şi nici nu trăieşte din asfaltări cu statul. Încă o dată şi-a dat măsura dorinţei de a face ceva pentru Reşiţa, acceptând jocul de ieri. A demisionat din funcţia de viceprimar pentru a deschide calea concordiei în consiliul local. Pentru că, se presupune că pesediştii nu vor mai fi atât de virulenţi în a se opune absolut tuturor proiectelor propuse de administraţia locală liberală. Bine, pentru binele obştesc orice compromis este acceptabil. Dar, stau şi mă întreb, era nevoie de sacrificarea unui om onest pentru satisfacerea orgoliilor pesediste? Despre noul viceprimar nu ştiu decât că este fiul fostului senator pesedist. Nu îmi permit să-i fac procese de intenţie şi aştept să-i văd activitatea de slujbaş al comunităţii locale. Adică, să văd dacă a meritat compromisul. Cică, Paul Vasile ar urma să fie city manager. Tot timpul m-am gândit dacă nu cumva, această funcţie se cam încalecă „meseriei” de viceprimar.
Dar, toată meschinăria politică, spre bine. Dacă aceasta a fost mutarea necesară pentru colaborare în consiliul local, fie. Şi, dacă nici aşa nu vor face treabă în oraş, ce le mai putem spune?