Moare plămânul Reșiței! „Se taie în disperare, e un măcel în pădurile din jurul orașului!”

Primarul Reșiței trage și el un semnal de alarmă după ce mai mulți cetățeni și ONG-uri care luptă pentru protecția mediului înconjurător au criticat dur ceea ce se întâmplă în pădurile din jurul municipiului!

Nelu Popa vorbește în termeni foarte duri despre tăierile legale, așa cum le consideră Romsilva sau Direcția Silvică din Caraș-Severin, și îi invită pe reșițeni să ia atitudine. Mai mult, primarul a dezvăluit cât de păguboase sunt pentru oraș afacerile făcute în aceste păduri.

„Am hotărât să facem o dezbatere pe această temă. Am primit de la diferite ONG-uri solicitări de a stopa tăierile de pădure din jurul orașului, pentru a transforma această zonă într-una pentru plimbare, pentru recreere. În plus, e totuși plămânul orașului, pădurile din jurul Reșiței reprezintă o mare doză de oxigen! În Dealul Ciorii, în Poiana Golului, înspre Minda, înspre Secu se taie în disperare! E un măcel, din punctul meu de vedere!”, a afirmat Popa.

Primarul Reșiței a vorbit și de o chestiune hilară. „Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs. Noi am fost obligați să încheiem un contract cu un operator de servicii de pază pentru păduri și în ultimii patru ani costurile noastre cu paza acestor păduri se ridică la 120.000 – 140.000 de lei pe an. Dânșii ne propun tăierea de masă lemnoasă care să compenseze această sumă, numai că valoarea masei lemnoase e foarte mică, spun dumnealor că e lemn de proastă calitate, și vom ajunge în situația tâmpită în care ne vor tăia toate pădurile, alea pe care le consideră în cuantumul pazei, și la un moment dat nu vom mai avea ce să tăiem ca le plătim paza”, a mai explicat edilul-șef.