Pesediștii au dat „verde”! Tramvaiul liberal de 25 de milioane de euro a trecut fulger prin Consiliul Local! Banii sunt deja puși deoparte!

explo 1000x200

Demisia lui Vasile Paul și preluarea postului de viceprimar de către pesedistul Gabriel Duruț au fost suficiente pentru deblocarea proiectelor de anvergură inițiate de primarul Nelu Popa și consilierii locali liberali. Tramvaiul a trecut prin Consiliul Local Reșița în doar câteva clipe!

În ton cu Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin, liderul grupului PSD-PMP din Consiliul Local Reșița, Mirel Sabo, a anunțat, înaintea ședinței de vineri, că securea războiului a fost îngropată, deoarece doar așa Reșița mai păstrează o șansă. „Au fost dialoguri între colegi consilieri care nu fac cinste nimănui. S-au folosit chiar expresii jignitoare. Atât timp cât nu ne considerăm colegi între noi, cât nu ne respectăm… Aș vrea să nu mai stăm cu spatele la zid și să facem ceva împreună. Haideți să gândim constructiv, altfel locul nostru nu e aici!”, le-a spus Sabo colegilor de plen.

Toți aleșii locali de la masă i-au împărtășit ideile, astfel că proiectul prin care se propune achiziționarea depoului de tramvaie, ca prim pas obligatoriu pentru achiziționarea de tramvaie moderne și schimbarea actualei căi de rulare, a fost votat în unanimitate. Exact în aceeași formă în care a primit aviz negativ luna trecută. „Cel mai important lucru pentru mine este faptul că am deblocat proiectul cu tramvaiele, proiectul de mobilitate urbană de 25 de milioane de euro. Este în linie dreaptă acum, urmează negocierile cu domnul Mayer de la Ro-A Tir și sper să dăm drumul caietului de sarcini pentru studiul de fezabilitate, astfel încât în septembrie să depunem documentația pentru finanțare. Urmează negocierile cu vânzătorul, sper să decurgă într-un mod rezonabil”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Prin votul dat vineri, 17 martie, în plen, Comisia de evaluare a ofertelor va negocia, din partea municipalității, cu proprietarul depoului, urmând să țină cont de raportul de evaluare făcut anul trecut. Valoarea de piață estimată a clădirilor respective este de 503.900 de euro, la care se adaugă TVA. Achiziția construcțiilor fostului depou de tramvaie ar aduce înapoi municipalității, ar elibera practic de sarcini, și terenul în suprafață de 22.315 mp. Teren pentru care firma Mayer Transport are intabulat dreptul de folosință! Astfel, construcția unui depou nou de către Primărie, variantă avansată de unii, ar fi fost imposibilă.

Prezentă vineri la Reșița, Sevil Shhaideh, vicepremierul României, a dat la rândul său speranțe reșițenilor că, în viitorul apropiat, vor călători cu tramvaie ultramoderne. „Municipiul Reșița are deja o alocare rezervată în dezvoltare urbană de 27 de milioane de euro. Trebuie acum să vină domnul primar cu documentele solicitate în Ghidul de finanțare”, a precizat vicepremierul.

banner 970 x 250