Concerte, spectacole și activități pentru copii pe trei străzi din centrul Timișoarei pe care primăria le închide o zi și jumătate

piata victoriei timisoara
1000x100 (1)

Primăria Timișoara a alocat 250.000 lei cu scopul de a organiza, la sfârșitul acestei luni, un eveniment de promovare a transportului alternativ. Astfel, timp de o zi și jumătate, între 24 și 25 iulie, trei străzi din centrul orașului vor fi închise pentru mașini, fiind pregătite concerte, spectacole și activități pentru copii.

Timișorenii vor fi încurajați să folosească tot mai mult bicicletele, rolele sau skateboardurile în detrimentul mașinilor în cadrul unui amplu proiect. Timp de o zi și jumătate, între 24 și 25 iulie, Primăria Timișoara va închide pentru mașini, parțial sau total, trei artere importante din centrul orașului și le va deschide pentru activități culturale, sportive și pentru copii. Totul în cadrul acțiunii intitulate „Străzi pentru comunitate”, pentru care Primăria Timișoara a alocat o sumă care se ridică la 250.000 lei.

Concret, începând de sâmbătă, 24 iulie, de la ora 18.00, și până în seara zilei de duminică, 25 iulie, vor exista în centrul Timișoarei trei zone de activități. Prima zonă este pe bulevardul Gheorghe Lazăr, între Circumvalațiunii și Gh. Dima, unde una dintre benzi va fi dedicată circulației pietonale și velo. Aici vor fi parade de biciclete și diverse concursuri. A doua zonă este pe străzile Gh. Dima și Sf. Ioan, între sensul giratoriu din Mărăști și Opera Națională. Pe această arteră vor fi amenajate standuri care vor promova transportul alternativ. Circulația ambulanțelor nu va fi afectată. A treia zonă, dedicată activităților de impact, va fi pe bulevardul I.C. Brătianu și str. 20 Decembrie 1989, între intersecțiile cu Michelangelo și C.D. Loga. Aici vor fi concerte cu trupe locale, o zonă de cinema, activități sportive și recreative.

expressheadergeneral (1)

Este un proiect pilot prin care ne dorim să redăm spațiul public oamenilor și să promovăm transportul alternativ. Timișoara este un oraș cu un potențial imens în această zonă și vrem să îi încurajăm pe oameni să îi descopere adevărata frumusețe. Invităm toți timișorenii să vină cu bicicletele, cu rolele, cu skateboardurile și să se bucure de aceste evenimente, să se bucure de orașul lor”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Edilul-șef a precizat că în acest moment se lucrează și la un proiect mai mare de regenerare urbană în mai multe zone din oraș, prin care Primăria Timișoara își dorește să afle ce zone pot fi redate pietonilor, copiilor și bicicliștilor. Una dintre zonele studiate este Dacia.