Locuitorii unei comune din Timiș se vor încălzi cu ajutorul apelor geotermale. Primăria Șandra derulează un proiect european de patru milioane de euro

sandra2

Primăria Șandra derulează un proiect în premieră pentru județul Timiș, în valoare de patru milioane de euro. Cu bani europeni, în această comună va fi realizat un sistem de producere și distribuție a energiei termice utilizând apele geotermale. 

Apele geotermale vor putea fi folosite pentru încălzirea instituțiilor publice, iar mai apoi a caselor localnicilor din comuna Șandra în cadrul unui proiect intitulat “Sistem de producere și distribuție a energiei termice utilizând energie geotermală în comuna Șandra”.

Contractul pentru acest proiect, finanțat cu bani europeni prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a fost semnat în luna februarie a acestui an.

În această săptămână, Primăria Șandra a făcut încă un pas important, astfel că a lansat licitația publică pentru achiziționarea serviciilor de „Proiectare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări” pentru acest obiectiv.

Valoarea totală estimată a contractului se ridică la aproape patru milioane de euro, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 30 iulie, la ora 15.00.

În curând, energia geotermală se va găsi în instituțiile publice, urmând ca apoi să ajungă și în casele d-voastră! Această energie este energia viitorului, ecologică, ieftină în comparație cu altele și nu este afectată de condițiile meteorologice și nici de ciclul noapte/zi!”, declara primarul comunei Șandra, Luchian Savu, după ce contractul a fost semnat.