Concedii medicale luate de angajați ai Primăriei Timișoara fără probleme de sănătate, pentru a scăpa de muncă

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a descoperit mai multe nereguli în Primăria Timișoara, în urma unui control. Astfel, din documentele verificate s-a constatat că unii angajați ai instituției și-au luat concediu medical, deși nu aveau probleme de sănătate.

După ce a constatat că a crescut numărul concediilor medicale luate în Primăria Timișoara, Dominic Fritz a solicitat, în această vară, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș să vină în control. Acest lucru s-a și întâmplat, astfel că primarul Timișoarei a prezentat rezultatele verificărilor, în această seară, într-un mesaj postat pe Facebook.

Ba se poate ca regulile să fie respectate! Când am transmis concediile medicale din primărie Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate spre verificare, mi s-a spus că e degeaba, că nu se va întâmpla nimic. S-a întâmplat: Casa Județeană a făcut un control temeinic și a descoperit o serie de nereguli pentru care a aplicat șase avertismente scrise și o amendă contravențională. Din documentele verificate rezultă că diagnosticele nu au avut legătură cu pandemia de Covid, mai ales că pandemia de concedii medicale a apărut brusc după adoptarea noii organigrame. Nu voi intra în detalii care privesc breasla medicală, dar voi continua verificarea concediilor medicale atunci când statistic, numărul lor nu se justifică”, a afirmat Dominic Fritz.

celtic transilvania 1000x100px

Primarul Timișoarei spune că unii angajați ai instituției se folosesc de concediile medicale atunci când primesc o sarcină mai grea, astfel că blochează activitatea în unele compartimente.

Există în primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar sunt și funcționari care, atunci când primesc o sarcină neplăcută, își iau un medical. Este nedrept față de cei care-și fac datoria corect și eficient și față de instituția primăriei pentru că dreptul la concediu medical a devenit, în unele cazuri, o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente. Nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public”, a precizat Dominic Fritz.

banner maxagro