Comunitatea sârbilor din Banat este în doliu! Părintele Marcovici Vladimir s-a dus la Ceruri…

În 14 ianuarie 2017, prima zi din noul an de stil vechi, zi sfântă pentru credincioşii sârbi, a plecat la Ceruri preacucernicul părinte Marcovici Vladimir, cel care vreme de 35 de ani a fost vicar al Episcopiei Ortodoxe Sârbe. Slujba de înmormântare va avea loc în satul natal Radimna, comuna Pojejena.

Născut în Radimna la 1 decembrie 1938, Marcovici Vladimir a absolvit Seminarul Teologic Ortodox Sârb din Timişoara şi Institutul Teologic din Sibiu. S-a stabilit în Timişoara în anul 1972, când a devenit inspector bisericesc la Vicariatul Sârbesc. În 1978 a fost numit vicar al Episcopiei Ortodoxe Sârbe, funcţie din care a slujit 35 de ani. A fost totodată paroh, între anii 1980-2005, la Biserica Ortodoxă Sârbă Mehala din Timişoara, precum şi locţiilor de episcop la Episcopia Ortodoxă Sârbă. În anul 2004, preşedintele României i-a conferit iconomului stavrofor Marcovici Vladimir Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria „Culte“.

Preacucernicul părinte Marcovici Vlada s-a stins într-un spital din Timişoara în 14 ianuarie, iar corpul neînsufleţit se află acum la Biserica Sârbă Mehala din Timişoara. Slujba de înmormântare va avea loc însă Caraş-Severin, la biserica din satul natal Radimna, comuna Pojejena, marţi, 17 ianuarie, de la ora 13. Dumnezeu să-l odihnească!