Nu există falși revoluționari în Reșița! Poate au luat bani nejustificat, dar sunt reali!

Liderul ad-hoc al revoluţionarilor reșițeni din decembrie 1989, ulterior preşedintele FSN Caraş-Severin, actualmente director al Teatrului de Vest din Reșița, pune lucrurile la punct după ce procurorii acuză 228 de revoluționari din municipiu că ar fi încasat bani frumoși fără să fi avut cu adevărat merite deosebite în îndepărtarea regimului comunist.

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală față de mai multe persoane pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave după ce Reșița și Băile Herculane, printre alte câteva localități, au fost declarate orașe-martir, iar sute de revoluționari s-au bucurat de anumite avantaje materiale. Fără drept, spun organele de cercetare penală, arătând că au fost emise mai multe procese verbale, respectiv decizii, cu încălcarea prevederilor legale cu privire la condiţiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a primi titlul de „luptător cu rol determinant”. În consecinţă, începând cu data de 1 ianuarie 2015, numai în Reșița s-ar fi bucurat de o indemnizaţie lunară de câte 2.020 lei un număr de 228 de persoane!

Nicolae Vlădulescu spune că nu trebuie să se înțeleagă greșit, că nu e vorba despre falși revoluționari, ci despre oameni care au participat efectiv la Revoluție, doar că e posibil ca nu toți aceștia să fi avut aceleași merite. Merite care să îi îndreptățească să primească indemnizația respectivă. „Nu există falși revoluționari! De fapt, nici în comunicatul Parchetului nu există această sintagmă. Nu sunt falși! Ei sunt reali, niciunul dintre ăștia care am rămas nu e făcătură. Că ar fi beneficiat de sume de care nu aveau voie este altceva, dar asta nu-i face falși. Ei sunt revoluționari!”, a explicat Vlădulescu.

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. 200 de falși revoluționari la Reșița!

Staţiunea Băile Herculane nu îndeplinea criteriile să fie declarată oraş martir!