Comunitatea LGBTQ este „loud and proud” săptămâna aceasta! Are loc prima manifestare PRIDE la Timișoara, care celebrează identitatea și diversitatea!

Cuib de vise 1000x100

Așa cum umbreluțele colorate de pe Strada Alba Iulia au devenit un simbol al Timișoarei, așa se găsește o realitate a diverselor culturi, etnii și minorități care coexistă în orașul de pe Bega. O comunitate minoritară, dar care își face vocea tot mai auzită, va celebra în perioada aceasta primul PRIDE din Timișoara.

În cadrul săptămânii de celebrare (3-8 iunie), eQuiVox Timișoara organizează o serie de evenimente cu scopul de a închega și uni comunitatea LGBTQ+ din orașul de pe Bega. Astfel, eQuiVox dă startul joi, 6 iunie, la ora 19.00 prin workshop-ul „Inside Out: L+G+B+T++=<3”, dedicat exclusiv comunității. Cei interesați se pot înscrie printr-un formular afișat public pe pagina de Facebook.


Vineri, în 7 iunie, de la ora 18.00 la ora 20.00, Timișoara va aduna la un loc Clujul și Bucureștiul prin cei trei reprezentanți ai celor mai mari organizații LGBTQ+ din România care vor vorbi în cadrul unei conferințe găzduite de Universitatea de Vest, în sala A01. Conferința se va numi „LGBTQ+ Încotro? Perspective și Retrospective” și îi va avea ca speakeri pe Lucian Dunăreanu din Cluj-Napoca, Vlad Viski de la organizația MozaiQ București și Florin Buhuceanu de la Accept București.

publicitate si promovare in ziar

Programul de sâmbătă, 8 iunie, stă sub semnul socializării și al comunicării prin participarea susținătorilor și al persoanelor LGBTQ+la „Picnic Cards Against Humanity – LGBTQ împotriva discriminării”, în cadrul evenimentului Launmomentdat în parc 2019, care va începe de la ora 15.00. Ziua se va încheia cu un party „Loud and Proud” la Club Capcana, de la ora 22.00.

În paralel, în săptămâna Pride 3 – 7 iunie, organizația „Identity.Education” va desfășura evenimente culturale, vernisaje, teatru și conferințe cu tematica LGBTQ+.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01