COD ROȘU pe râul Bega! Debitele au crescut puternic în estul județului Timiș

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ploile abundente din ultimele zile se resimt pe cursul principalelor râuri din Banat, iar joi s-a instituit deja cod roșu de inundații, care vizează râul Bega. Avertizarea se referă la zona dintre sectorul S.H. Balinț-amonte S.H. Chizătău și este valabilă până la ora 18.

Problemele au început de dimineață, la ora 10, când s-a atins codul roșu de inundații la stația hidrometrică Ghizela, pe cursul de apă Chizdia, afluent al râului Bega. Debitele pe râul Bega au crescut atât în bazinul superior, cât și în cel inferior, deoarece precipitațiile abundente căzute recent s-au suprapus pe un debit deja mărit, de la ploile din zilele anterioare, până s-a ajuns la cantități estimate de radar de 25 l/mp, iar pe arii restrânse de până la 40 de l/mp. Administrația Bazinală de Apă Banat anunță că la stația hidrografică Balinț se înregistrează cota de 648 cm, adică FII+ 98, aflată în staționare.

promovare banner maxagro

Probleme au apărut în comuna Balinț din cauza scurgerii lente a apei pluviale de pe versanți. „Formația Coștei (din cadrul Sistemului Hidrotehnic Lugoj) și responsabilii de sectoare de apărare vizate de codul hidrologic sunt pe teren și monitorizează situația. Formațiile de intervenție cu utilajele din dotare sunt pregătite să intervină atunci când situația o va impune”, transmit cei de la ABA Banat, care monitorizează în perioada aceasta cu atenție debitele.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/