Comunitatea antreprenorilor timișoreni care promovează arta prinde viață sub un concept unic, modern și sustenabil – building.a.community, un spațiu creat din containere maritime scoase din uz și OSB, unde tinerii artiști își vor contura activitățile.
„Inspirați de tot ce se întâmplă în jurul nostru, în contextul proiectului European Cultural and Creative Spaces and Cities am adaptat o agendă de evenimente și le-am transformat în crearea de spații și contexte resursă pentru comunitatea locală și așa încercată dincolo de limite de realitatea pandemiei. Am decis să renunțăm la evenimente punctuale și să investim în spații pe care comunitatea le poate exploata pentru a-și genera singură învățarea și poate chiar și un venit suplimentar. Un spațiu pentru activități zilnice pentru rezidenți, o grădină comunitară pentru o curte, dar și pentru întreg cartierul, building.a.community este un pretext de a explora felul în care comunități din Timișoara își asumă un spațiu.”, a declarat Andreea Curuț, responsabil de comunicare la AMBASADA.
Câțiva dintre antreprenorii creativi din Timișoara sunt deja implicați în proiectul sustenabil: Bogdan Cotîrță (producție muzicală), ePretext (stil de viață prin artă), Gruni (ceramică și porțelan decorative), Ludic (haine pentru copii create de artiști), OilRight (ulei remodelat cu ajutorul persoanelor cu dizabilități), ONE (tricouri sustenabile), Space Artisan (lucruri revalorificate) și Skinder (bijuterii handmade cu poveste).
Proiectul poartă amprenta Centrului Cultural PLAI, care se implică în viața comunității timișorene încă din 2006. De-a lungul timpului a oferit culturii din Timișoara festivaluri și proiecte precum Festivalul PLAI, Jazz TM, Faber, Bega!, Oneshirt și Strada Fără Nume.