Peste 22.000 de angajați din Timiș, în telemuncă. Avertismentul prefectului de Timiș

Cuib de vise 1000x100

Aproape 700 de angajatori din județul Timiș și-au trecut salariații în telemuncă, iar alții au decis să le decaleze angajaților programul sau să le permită să muncească de acasă.

În contextul pandemiei, companiile și instituțiile publice au trecut la programele de telemuncă, muncă la domiciliu sau și-au decalat programul de muncă, conform legii în vigoare.

Astfel, conform datelor din programul REVISAL, la această dată figurează 679 de angajatori cu 22.685 de salariaţi din Timiș înregistrați în telemuncă. Totodată, 276 de angajatori au înregistrați 1.725 de salariați cu contracte de muncă la domiciliu. Pe piaţa muncii din judeţul Timiș, 622 de angajatori care au fiecare peste 50 de salariaţi și-au decalat programul de muncă.

STPT job 1000x200

În acele firme de producție sau în alte companii unde nu se poate trece la telemuncă sau muncă la domiciliu este nevoie să se decaleze programul de muncă pentru a se evita aglomerațiile din mijloacele de transport în comun, transmite Prefectura Timiș. „Aceste măsuri sunt necesare pentru a se reduce numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 și, implicit, pentru a se evita luarea unor noi măsuri care pot ajunge până la carantinarea altor localități din județul Timiș.”, avertizează Liliana Oneț, prefectul județului Timiș.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/