Comunicat de presa 

Asociatia Voluntariatul pentru Toti din Resita, in parteneriat cu asociatia Minority Voice (Glas manjine) din Serbia implementeaza schimbul de tineri intitulat “My village – your village! It’s time to act!”, proiect finantat de catre Comiisia Europeana prin programul Erasmus+, mobilitati ale tinerilor, schimb de tineri.

Proiectul mentionat are o durata de 6 luni, incepand cu data de 1 August 2017, iar mobilitatea propriu-zisa va fi organizata in perioada 18 – 28 Septembrie la Tabara Marabu din satul Milcoveni, cand 48 de tineri din Romania si Serbia, acompaniati de 8 lideri de grup vor veni impreuna pentru a invata unii de la altii prin intermediul acestei experiente transfrontaliere.

Scopul proiectului este acela de a dezvolta competente civice si sensul de initiative al celor 48 de tineri ce provin din satele invecinate ale granitei Romania – Serbia.

Obiectivele principale ale acestei mobilitati sunt:
1. Cresterea cunostintelor a celor 48 de participanti despre situatia tinerilor ce vin din zona rurala (atat a Romaniei cat si a Serbiei);
2. Cresterea implicarii civice si a spitirului de initiativa pentru tinerii ce provin din satele invecinate ale granitei Romania – Serbia;
3. Dezvoltarea cunostintelor a 48 de tineri in legatura cu planificarea strategica si luarea decizilor la nivel local;
4. Dezvoltarea competentelor si aptitudinilor legate de oratorie, retorica si teatru a celor 48 de participanti;
5. Dezvoltarea cooperarii transfrontaliere intre ONGuri de tineret din Romania si Serbia.

Timp de 10 zile tinerii vor invata cum pot ei insisi sa se implice in luarea decizilor la nivel local, in special in modelarea activitatiilo cu si despre tineri. Programul va consta in aplicarea unor metode din educatia non – formala precum: teatru forum, joc de roluri, vizite de studiu, discutii facilitate intre tineri si autoritatile locale, dezbateri tip oxford si diverse jocuri pentru constituirea echipelor si cunoastere individuala.

La sfarsitul acestui schimb de tineri, participantii vor primi un certificat Youthpass ce atesta competentele si atitudinile dobandite in urma participarii la mobilitate.

In implementarea acestui proiect beneficiem de suportul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale de la Bucuresti, prin responsabil proiect dna. Roxana Cristea.

Pentru orice informatie, va rugam contactati persoana de contact: coordonator Laura Turcu, turcu.laura13@yahoo.ro sau 0746450594, vicepresedinte Asociatia Voluntariatul pentru Toti, Ionut Mirsolea, youthvoluntari@yahoo.ro sau Claudiu Pamfil, lider de grup: pamfil_claudiu@yahoo.com .