30.000 de lei pentru promovare. Primăria Caransebeș, în pas cu tehnologia

Cu 30.000 de lei, primarul Felix Borcean a pus Caransebeșul pe harta celor 20 de orașe și municipii din țară care dispun de aplicația „City app”, prin care se pot afla amănunte dintre cele mai interesante despre tot ceea ce există în municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Potrivit edilului-șef, deținătorii de telefoane care rulează IOS sau Android pot să-și descarce aplicația, cea mai complexă de acest fel din  România. Pe lângă informaţiile pe care le oferă, aceasta pune la degetul şi urechea utilizatorului informații diverse, de la obiective turistice cu ghid audio (în curând) până la spitalele, farmaciile sau ATM-urile din oraş.

„Sunt informații privind obiectivele turistice, despre cultură și timp liber, cazare, restaurante și baruri, evenimente, sănătate, cumpărături, servicii publice, financiare, comunicate de presă, toate vin în sprijinul potențialilor turiști, dar și al oamenilor care locuiesc în comunitatea noastră”, ne-a precizat Felix Borcean, primarul Caransebeșului.

Pe lângă oferta vastă de informaţii, sub diferite forme: fotografii, audio, text, aplicaţia este pro-activă, anunţând utilizatorul despre evenimentele care se desfăşoară în oraş. Această posibilitate de „interacţionare” dintre utilizator şi evenimentele din oraş este foarte practică, deoarece dă posibilitatea celor care creează evenimente să le facă publice aproape instantaneu tuturor celor interesaţi, printr-o simplă notificare a aplicaţiei. La fel ca şi celelalte informaţii, secţiunea de evenimente este „punct de interes”, adică un punct geo-localizat pe o hartă, fapt ce-i oferă utilizatorului posibilitatea de a-şi programa ruta până la locul de desfăşurare a evenimentului sau de a-l pune în calendarul telefonului, pentru a nu uita de el. Aplicaţia este disponibilă gratuit în magazinele Google Play şi AppStore.

Folosirea aplicaţiei nu este condiţionată de folosirea unei conexiuni la internet. După instalarea aplicaţiei, aceasta din urmă descarcă tot conţinutul în limba prestabilită; odată descărcată informaţia, ea poate fi vizualizată sau consultată fără conexiunea la internet. Pentru cei care doresc să folosească internetul, aplicaţia oferă detalii legate de toate zonele cu internet gratuit oferit de municipalitate – secţiunea WIFI.