Comuna Turnu Ruieni are în lucru 10 proiecte atât cu finanțare europeană, cât și cu finanțare guvernamentală pe programul PNDL 2. Potrivit primarului Mihai Mărălescu, administrația publică locală a câștigat finanțarea din fonduri europene pentru trei proiecte.
„Cel mai important proiect este cel legat de modernizare străzi pe raza comunei Turnu Ruieni, în valoare de 1 milion de euro. Vor fi asfaltați 5 km de străzi din acești bani. Finanțarea este aprobată și urmează licitația pentru desemnarea firmei care va efectua lucrarea. Un alt proiect câștigat este pentru reabilitarea și modernizarea căminului cultural din satul aparținător Borlova. Valoarea investiției este de 500.000 de euro. Căminul este într-o stare avansată de degradare și la finalul lucrărilor va putea găzdui tot felul de evenimente, capacitatea căminului fiind de 600 de locuri. În acest proiect, în urma licitației s-a atribuit lucrarea firmei câștigătoare, urmează ca într-o lună de zile să înceapă lucrările”, ne-a specificat primarul comunei Turnu Ruieni.
Mihai Mărălescu ne-a vorbit și despre cel de-al treilea proiect cu finanțare europeană, în urma căruia Primăria Turnu Ruieni va achiziționa o autoutilitară multifuncțională în valoare de 86.000 de euro.
„Tot pe fonduri europene am reușit, datorită asocierii în GAL (Grupul de Acțiune Locală) Ţara Gugulanilor, ca să primim finanțarea pentru cumpărarea unui tractor cu lamă de deszăpezire, cu lamă de tuns copacii și vegetația uscată”, ne-a menționat Mihai Mărălescu, primarul comunei Turnu Ruieni.
Grupul de Acţiune Locală ŢARA GUGULANILOR îşi desfăşură activitatea în partea de vest a României, pe teritoriul a 16 comune şi un oraş din judeţul Caraş-Severin, aşezate în jurul municipiului Caransebeş (Oţelu Roşu, Armeniş, Băuţar, Bolvaşniţa, Buchin, Bucoşniţa, Constantin Daicoviciu, Copăcele, Glimboca, Marga, Obreja, Păltiniş, Sacu, Slatina-Timiş, Teregova, Turnu Ruieni, Zăvoi) şi o comună din Judeţul Timiş (Criciova). Teritoriul acoperit prin prezentul proiect este spaţiul omogen delimitat de localităţile Criciova la nord-vest, Teregova la sud şi Băuţar la est.
Despre proiectele cu finanțare guvernamentale, 7 la număr pe programul PNDL 2, toate aprobate, vom vorbi într-un material viitor.