Noaptea Muzeelor, un eveniment de succes la Caransebeș

promovare online Timisoara Casa Auto

Noaptea Muzeelor 2018 a fost o acțiune cu succes la public în Caransebeș, unde Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță a programat diverse manifestări în trei locații, începând de ieri de la ora 18.

Peste 2000 de gugulani, în special copii și părinți, s-au arătat încântați de colecția de tablouri, de ceramică și de obiecte etnografice din tezaurul muzeului.

Un mod inedit de a pune în valoare întregul patrimoniu muzeal de la situl arheologic Tibiscum, care a avut porțile deschise și unde s-a putut urmări proiecția unui film istoric chiar pe scena parcului arheologic, până la muzeul de la Constantin Daicoviciu, care poartă numele marelui istoric, arheolog, profesor universitar, născut în acest sat.

promovare banner maxagro

La Caransebeș vizitatorii au fost atrași de casa de lemn de pe Valea Bistrei, dar și de expoziții de pictură, de artă contemporană și ceramică.

Manifestarea ajunsă la a XIV-a ediție s-a desfășurat cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, Școlii de Arte și Meserii Ion Românu din Reșița, Primăriei Constantin Daicoviciu și Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.

publicitate tmc 640