Deși existau voci care puneau la-ndoială triumful candidaţilor social-democraţi pentru Parlamentul României în comuna Socol, pe motivul apropierii edilului-șef de fostul lider PSD CS, Luminița Jivan, rezultatele de la urne au demonstrat contrariul. Primarul reales spune că atât participarea la urne a cetățenilor, cât şi modul în care au votat oamenii s-au datorat respectului purtat edilului în funcţie.
Cu o prezență la urne de 36%, clasamentul partidelor politice înscrise în lupta electorală din 6 decembrie arată după cum urmează:
– Senat: PSD (50,42%), AUR (31,02%), PNL (13,49%), PMP (8,26%), PER (4,55%), USR-PLUS (3,54%), Pro România (2,69%);
– Camera Deputaților: PSD (44,40%), PMP (8,64%), PNL (6,44%), AUR (4,91%), Pro România (2,71%), PER (2,20%), USR-PLUS (1,86%).
Despre ce înseamnă victoria obținută de PSD în cadrul UAT-ului pe care îl păstorește, precum și procentele scăzute obținute de formațiunea condusă de Victor Ponta, șeful administrației publice locale, Olghița Ghiță, cel care a câștigat pentru a treia oară consecutiv dreptul de a-i conduce pe locuitorii din Socol cu ajutorul Stângii unite (alianța PSD-Pro România) a subliniat:
„Într-adevăr am avut o prezență la vot peste media națională, mai exact de 36%, însă aceasta putea fi mai mare dacă ar fi participat și persoanele vârstnice din comună. Noi nu am avut solicitări pentru urna mobilă. Bătrânii, cu siguranță, s-au ferit să-şi facă prezența în secțiile de votare deoarece se încadrează în categoria vulnerabilă vizavi de COVID-19. Referitor la triumful social-democraților, pot spune că oamenii care au votat, au votat din respect pentru primarul lor. Celelalte partide nu s-au implicat cu nimic. Nimeni nu a ieșit în stradă să le spună oamenilor care sunt problemele. Cei care ne cunosc, care ne știu, din respect pentru edilul lor, au votat așa cum au considerat că trebuie. În altă ordine de idei, procentul mic înregistrat de Pro România poate fi oarecum explicat prin faptul că nu avem niciun reprezentant din partea formațiunii în cadrul Consiliului Local. În schimb, am rămas surprinsă de scorul pe care l-au obținut liberalii. Adică, vorbim totuși de un partid care are reprezentanți la masa decizională, oameni care au râvnit atât la funcția de primar, cât și la cea de viceprimar. La fel și PMP. Mai mult decât atât, lucrurile în clasament nu au stat bine nici pentru Uniunea Sârbilor. Ei bine, toate aceste procente scăzute denotă ceva. E clar că scorul înregistrat de celelalte formațiuni lasă multe semne de întrebare”.