Adrian Torma, despre surpriza alegerilor parlamentare: „AUR a reuşit să se impună promovând o politică antisistem”

Deși preluarea puterii în România părea concentrată pe cele două mari partide, PSD și PNL, surpriza din cadrul alegerilor generale vine din partea AUR. Întreaga vizibilitate a noului partid este datorată, în opinia lui Adrian Torma, candidat social-democrat pentru Senat, luptei împotriva actualului sistem.

„AUR este o surpriză, dacă privești pe termen scurt. A apărut de niciunde și a reușit să creeze un partid care intrat în Parlamentul României și, dacă nu mă înșel, este a patra forță politică în acest moment la nivel național. Dar, dacă ne uităm puțin în istoria de după anii 1990, întotdeauna am avut câte un partid antisistem, un partid care a criticat atât Stânga, cât și Dreapta, promovând un alt tip de politică, aici putând fi amintite: PRM-ul PP-DD-ul, Partidul Noua Generație-Creștin Democrat și, la un moment dat, USR-PLUS-ul. Aceste partide antisistem au reușit să coaguleze un procent destul de consistent de aproximativ 10-15% din electorat”.

Deși nu este cunoscut încă modul în care vor acționa cei de la AUR în Parlamentul României, liderul social-democraților din Moldova Nouă a ținut să precizeze că poate românilor, în general, nu le-ar strica nota de patriotism pe care o oferă proaspăta formațiune:

„AUR a reușit să coaguleze în jurul lui acea masă de cetățeni antisistem care nu mai doresc forma actuală de coabitare,care nu mai doresc forma actuală de a face politică, de a interacționa politic, însă bineînțeles că îi vom vedea pe reprezentanții formațiunii în Parlament. Nu e neapărat cel mai rău lucru care se putea întâmpla, dar contează modul în care vor știi să-și urmărească platforma politică naționalistă. Nu cred că în acest moment ne-ar strica un pic de patriotism românesc în Parlament, cum nu cred că le-ar strica nici românilor”.

Sursa foto: realitatea.net.