Pentru că președintelui Dunca îi miroase urât, Marta amenință că pune lacătul pe deponeul de la Lupac de zeci de milioane de euro!

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px
untitled design set 970x90 px
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Romeo Dunca vrea să facă treabă, asta pare să fie destul de clar, dar la fel de evident este că îi sunt servite o mulțime de informații eronate, intenționat sau nu, care îl duc de multe ori în direcții și spre ținte greșite. Așa s-a întâmplat și zilele trecute, când a „descins” la Lupac, la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.

Președintele Consiliului Județean a făcut o vizită-fulger la Lupac având informații că se îngroapă cantități importante de gunoi și că se fură reciclabilul, plastic, carton și aluminiu. A chemat la fața locului și conducerea Gărzii de Mediu pentru a constata și sancționa gravele abateri. Abateri care, în parte, s-au confirmat. Numai că Romeo Dunca știe deocamdată doar ce vor unii din preajma sa să știe. Deșeuri de toate felurile, amestecate, deci fără să fi trecut prin procesul de selectare, erau pregătite pentru a fi acoperite cu pământ. „Acest deșeu nu e sortat, ne batem joc, deponeul e proiectat pentru șapte ani, dar el va fi plin în doi ani dacă depunem așa!”, a confirmat comisarul Gărzii de Mediu. Remus Marta, directorul firmei Girexim, cea care operează la Lupac, a recunoscut că acele cantități de gunoi nu au fost depuse în condițiile prevăzute în contract și acceptate de legislație, dar a explicat că în deponeu nu intră deșeuri colectate selectiv în localitățile județului, iar la mână nu poate lua nimeni tone de gunoi în fiecare zi. Mai mult, s-au mai stricat și niște utilaje în Centrul de Management Integrat al Deșeurilor în care Uniunea Europeană a investit zeci de milioane de euro. Concluzia lui Marta a fost simplă: „Fără supărare, închid poarta! Am scandal cu jumătate din județ!”

Până să închidă poarta, Marta a închis ochii, permițând mașinilor de transport să intre în deponeu cu gunoi care nu este colectat selectiv. Dacă Girexim n-ar fi făcut asta, gunoiul ar fi rămas în tomberoanele stradale sau ar fi trebuit transportat cu costuri mult mai mari în alte județe. „Trebuie să reparăm lucrurile care nu au funcționat. Avem probleme tehnice legate de investiția proastă făcută, de cum s-a pus în operă, cum s-au cheltuit acești bani. Am adus-o la sfârșit, am dat-o în folosință, trebuie ușor, ușor să o ducem pe calea cea bună și vom face lucrul ăsta. Eu nu i-am văzut încă pe cei care ar trebui să gestioneze și să țină legătura între primării și cei care procesează gunoi aici, nu i-am prea văzut, nici nu-i prea cunosc la față. Ei nu știau de problema asta, ei ar fi trebuit să fie, adică acel domn Borduz, care de 7 ani ia bani mulți. El ar trebui să vină să-mi sesizeze lucrul ăsta.”, a comentat Romeo Dunca, nu înainte de a le sugera celor de la Garda de Mediu să nu aplice vreo amendă, un avertisment fiind suficient.

1000x100 (4)
publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100
publicitate ziar expresb 1000x100
1000x100 (3)
promovare banner maxagro Muzeul TM
gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Șeful Consiliului Județean se referă la Daniel Borduz, directorul ADI Intercom Deșeuri. Numai că, în speța de față, Borduz nu are niciun amestec. Nu deocamdată. „Domnul Dunca trebuie să înțeleagă faptul că eu și ADI Intercom Deșeuri nu ne putem amesteca în contractele pe care UAT-urile le au pentru colectarea deșeurilor direct cu anumite firme. Oricine poate aduce astăzi gunoi la Lupac, orice operator. Dar contractele în baza cărora se aduce astăzi gunoi la Lupac nu sunt făcute prin ADI. Repet lucrul acesta, pentru a înțelege și domnul Dunca. ADI Intercom Deșeuri a contractat astfel de servicii de colectare la nivelul județului Caraș-Severin, dar deocamdată operatorii respectivi nu și-au început activitatea.”, a explicat Borduz.

Și pentru că lui Dunca îi miroase și a furt la Lupac, în sensul că se obțin pentru reciclare cantități mult mai mari decât cele declarate, a comandat deja achiziționarea unui sistem de supraveghere video. În plus, va angaja la Consiliul Județean un om de încredere căruia îi va amenaja un punct de lucru în incinta deponeului, să constate exact cât se câștigă din scormonitul prin gunoi. „Nu cred că reșițenii, acum de când s-a mutat cel care colectează, consumă mai puțin Red Bull, nu cred. Eu cred că beau la fel Red Bull. De asta am și cerut camere video. Și o să caut dacă nu sunt mulțumit de răspunsuri, o să caut și companiile care achiziționează acest deșeu să văd dacă nu cumva le-o fi crescut și lor livrările!”, a avertizat Romeo Dunca.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
1000x100 (2) STPT job 1000x200
publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/