Comuna Slatina Timiș va avea un centru social de zi pentru vârstnici

Cu bani de la Uniunea Europeană, Prin Programul Operațional Regional 2014-2020, persoanele vârstnice din Slatina-Timiș vor beneficia, în curând, de un spațiu modern, destinat socializării și petrecerii timpului liber.

Una din clădirile din comună se află în această perioadă într-un amplu proces de reabilitare și extindere. Aceasta va fi modernizată energetic, elementele de construcție vor fi izolate termic și vor avea loc intervenții asupra instalațiilor, informează reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. Tot în cadrul proiectului, centrul de zi va fi dotat cu echipamentele necesare pentru desfășurarea activității.

Înființarea centrului social de zi va avea loc în clădirea modernizată și extinsă, prin licențierea acestui centru Compartimentului de Asistența Socială și Medical Comunitară, aflat în subordinea Primăriei Slatina-Timiș. În prezent, primăria comunei, prin Compartimentul Asistența Socială şi Medical Comunitară, este acreditată ca furnizor de servicii sociale prin Decizia nr. 4122/28.11.2018, emisă de către Ministerul Muncii şi Justiției Sociale.

leader board 728 x 90 px

Investiția totală este de 1,47 milioane de lei, din care 1,44 milioane de lei sunt bani nerambursabili. Termenul de implementare a proiectului este 31 august 2021.