Reușita din Consiliul Județean, doar „o victorie de etapă”. Președintele Dunca nu va renunța!

Consilierii județeni care astăzi reprezintă opoziția în forul administrativ din Caraș-Severin au recurs la o formă de protest în ședința extraordinară. Aceștia au avut hârtii cu inscripția „Demisia!!!” și „Nu ne batem joc de sănătatea cărășenilor!”. Victoria obținută este însă una tristă. Romeo Dunca este decis ca, într-o viitoare ședință, să repună pe ordinea de zi proiectele de hotărâre prin care să renunțe la reabilitarea staționarelor.

I s-a cerut demisia de către consilierii PSD, PMP și Pro România. I s-a spus în față că nu e de joacă cu sănătatea cărășenilor. Iar Dunca a făcut un pas în spate. Astăzi! La protestul opoziției s-a adăugat și insistența colegilor săi de partid, care i-ar fi spus că dacă nu retrage proiectele de pe ordinea de zi, grupul PNL nu le va vota. Așadar, deocamdată, finanțarea prin ADR Vest pentru cele trei staționare ale Spitalului Județean de Urgență Reșița rămâne în picioare. Nu pentru mult timp însă. Președintele Dunca este decis ca, într-o viitoare ședință, să le repună pe ordinea de zi.

CITEȘTE ȘI: Dunca nu-și dorește reabilitarea staționarelor, convins că Reșița va avea un spital nou

leader board 728 x 90 px

„Este doar o victorie de etapă”, spune Ionuț Popovici, liderul PMP din Consiliul Județean. „În următoarea ședință, președintele are intenția de a le redepune (n.r. – proiectele de hotărâre) sub aceeași formă. Nu va fi nicio modificare. Trist este că astăzi nu există nicio soluție clară de finanțare pentru spitalul județean pe care vrea să îl ridice împreună cu Primăria Reșița. Iar pentru modular – nici atât”, a declarat consilierul PMP.

În ceea ce privește cei 5 milioane de lei pe care Dunca vrea să îi ia pe un credit și din suma respectivă să reabiliteze toate cele trei staționare, Popovici spune că nu reprezintă nimic. „Nu ar fi decât o cârpeală, exact cum a spus și președintele însuși în ședință. Nevoile spitalului sunt enorme. Iar mare parte dintre ele ar fi fost rezolvate prin proiectele aprobate de ADR Vest”, a mai spus liderul PMP.