Dacă în urmă cu trei săptămâni ploaia torențială, urmată de scurgeri de pe versanți și viituri, a făcut ravagii pe raza UAT-ului condus de edilul Dumitru Ursu, Oravița, Ciclova Montană și Ciclova Română numărând aproape 30 de case și tot atâtea anexe gospodărești inundate, plus tuburi de scurgere colmatate și chiar autoturisme luate de viitură, în comuna Răcășdia, situată la doar câțiva kilometri distanță de orașul de pe Valea Carașului, autoritățile locale nu au fost nevoite să calculeze pagubele dezastrului natural, aici înregistrându-se doar creșteri de debite.
„Din fericire, nu am avut probleme cu inundațiile. Atunci când a plouat foarte mult și au fost mari probleme la Oravița și Ciclova Montană, noi am avut doar creșteri de debite. Vorbim aici despre pârâul Ciclova. Am supravegheat totul atât la intrarea în sat, cât și la ieșire (la stația de tratare și epurare). Nu am avut pagube. Ceva probleme am avut după cele două ploi. Noi lucrăm la un proiect cu rigole și modernizare străzi. Acolo am întâmpinat o problemă la ieșire. O singură casă a fost «inundată», dar asta puțin din vina noastră, căci nu am continuat șanțul, dar nu au fost probleme grave”, a explicat edilul Mirco Ilie Lechici.
În cazul în care lucrurile, pe viitor, ar putea degenera, primarul Lechici spune că administrația publică locală pe care o conduce dispune de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, structură dotată cu toate cele necesare pentru a interveni prompt și a diminua efectele unui fenomen similar produs la Oravița.
„Avem utilaje, chiar patru motopompe disponibile, cu generator. De asemenea, dispunem de resursa umană necesară: 17 voluntari. Sperăm totuși să nu întâmpinăm probleme, însă, dacă va fi cazul, vom interveni prompt”, a mai adăugat edilul-șef al comunei de pe Valea Carașului.