Comuna Pojejena schimbă operatorul de salubritate în favoarea buzunarelor cetăţenilor

Administrația publică locală condusă de Mira Radovancovici a luat hotărârea ca, inclusiv în 2020, prețul perceput pentru colectarea deșeurilor să rămână același cu cel hotărât în urmă cu doi ani! Un lucru neacceptat de operatorul de salubritate din Moldova Nouă, motiv pentru care cele două părți și-au strâns mâna.

Edilul din Clisura Dunării nu a vrut ca prima veste dată cetățenilor comunei pe care o conduce, în noul an, să anunțe o majorare a prețului la gunoi, lucru care ar fi fost inevitabil dacă, la finele lui 2019, acesta nu ar fi reziliat contractul cu operatorul din orașul de la malul Dunării: SC IONELA SRL. Așa se face că, și în 2020, tariful perceput localnicilor pentru colectarea deșeurilor va rămâne cel de 80 de lei/an. Cât despre colectarea deșeurilor, acestă sarcină a fost preluată de o firmă din perimetrul judeţului Mehedinţi (Drobeta-Turnu Severin).

Întrucât la Pojejena nu se mai poate vorbi despre nepracticarea colectării selective a deșeurilor, aspect unde alte comunități cărășene mai au lucruri de pus la punct, Mira Radovancovici a considerat că trebuie să fie de partea oamenilor din comună în acest sens, nicidecum de partea operatorului economic.

Mai mult decât atât, edilul-șef a explicat că nu doar tariful perceput cetățenilor pentru serviciile prestate îi recomandă pe cei din județul vecin (B.C.A. Vio Service SRL), ci și frecvența colectării gunoiului: „În perioada în care SC Ionela SRL își desfășura activitatea aici, deșeurile erau colectate după cum urmează: o dată la două săptămâni era colectat deșeul menajer, o dată pe lună – plasticul și metalul, o dată la două luni – hârtia, iar sticla se colecta odată la trei luni. E bine, acum, toată această procedură se-ntâmplă săptămânal. În fiecare zi de miercuri, operatorul colectează atât deșeul menajer, cât și cel selectiv.”, am mai ținut să precizeze, pentru expressdebanat.ro, primarul Radovancovici.