Comuna Moșnița Nouă își extinde rețelele de apă și canal. Contractul, în valoare de aproape 25 de milioane de lei

În aproximativ trei luni sunt estimate să înceapă lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare în comuna Moșnița Nouă din județul Timiș. Contractul a cărui valoare ajunge aproape la 25 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat prin programul POIM. 

Proiectul cuprinde lucrări de extindere a rețelei de alimentare cu apă în Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Urseni și extinderea rețelei de canalizare în Moșnița Nouă.

Lucrările la rețeaua de canalizare vor fi realizate pe 19 străzi din Moșnița Nouă: Dâmbovicioara, Ghirlandei, Strada 4, Pietroasa, Orșova, Georgeta, Monica, Sofia, DC 149, Politeții, Văliug, Sf. Ana, Bicaz, Vidraru, Calea Moșnița Veche, Ogorului, Grâului și Sânziana.

leader board 728 x 90 px

„Apele uzate colectate vor ajunge, prin intermediul rețelelor de canalizare noi, a stațiilor de pompare ape uzate la Stația de epurare ape uzate nouă din Timișoara. Rețeaua de canalizare va include pentru o bună funcționare în exploatare, construcții de tipul căminelor de vizitare, racorduri și lucrările speciale: subtraversări. Pentru dimensionarea corespunzătoare a rețelelor de canalizare propuse s-a folosit modelarea hidraulică. În calcul s-a luat și o prognoză pentru o perioadă de perspectivă de 25 de ani, ținându-se cont de posibilitățile de dezvoltare a zonei.”, a transmis Primăria Moșnița Nouă.

Extinderea rețelelor de distribuție în Moșnița Nouă cuprinde străzile: Românești, Dâmbovicioara, Ghirdandei, Strada 1, Scărișoara, Meziad, Pietroasa, Bigăr, Orșova, Georgeta, Monica, Florentina, Lucia, Sofia, Politeții, Crizantemei, Văliug, Bicaz, Vidraru, Moșnița Veche, Medves, Câmpului și Ogorului.

În Moșnița Veche cuprinde străzile Mărului, Scorușului și Teiului, iar în Urseni: Mangalia, Cap Aurora, Venus, Nicolae Botoca, Jupiter, Năvodari, Olimp, Neptun, Costinești, Eforie, Mamaia și Saturn.

Lucrările vor dura, conform contractului, 24 de luni, de la data începerii acestora.

Foto: opiniatimisoarei.ro