Parcul Rozelor din Timișoara, într-o stare deplorabilă. Primăria anunță că a dispus „remedierea de urgență a problemelor”

Parcul Rozelor, una dintre cele mai apreciate oaze de verdeață din Timișoara, a ajuns într-o stare deplorabilă. După ce un parlamentar de Timiș a semnalat situația pe Facebook, primăria a decis să intervină de urgență.

Marian Cucșa, deputat de Timiș, a semnalat ieri, într-o postare publică pe Facebook, că Parcul Rozelor este neîngrijit. Astfel, printre trandafiri era plin de buruieni și ambrozie, iar gardul viu afectat de dăunători.

Mulți prieteni din țară mă întreabă curioși ce face “primarul fantastic” al Timișoarei. Cam așa arată administrația Fritz, cu ambrozie și parcuri în paragină. Asta în condițiile în care există chiar și o lege pe care am inițiat-o în calitate de deputat, ce prevede obligativitatea proprietarilor de terenuri de a curăța terenurile de această buruiană”, a scris Marian Cucșa, pe rețeaua de socializare, în dreptul unor fotografii din Parcul Rozelor.

leader board 728 x 90 px

Între timp, Primăria Timișoara a decis să ia măsuri astfel încât Parcul Rozelor să revină la frumusețea de odinioară. Astfel, reprezentanții municipalității au anunțat, astăzi, că au solicitat firmei Horticultura, care se ocupă de îngrijirea parcurilor din oraș, să intervină de urgență.

Conducerea Primăriei Municipiului Timișoara a solicitat S.C. Horticultura să remedieze de urgență mai multe probleme constatate în Parcul Rozelor, parcul aflându-se în administrarea acestei societăți. Astfel, reprezentanții Horticultura S.A. au informat conducerea Primăriei Timișoara că gardul viu a fost atacat recent de dăunători și că, în urma tratamentelor efectuate în ultimele zile acesta este acum în refacere. De asemenea, având în vedere temperaturile ridicate anunțate în perioada următoare, reprezentanții Horticultura S.A. s-au angajat să ude mai des plantele din Parcul Rozelor. În următoarele două zile se vor efectua în parc și acțiuni de plivire a buruienilor care au apărut în ultimele zile”, a transmis Primăria Timișoara.

Parcul Rozelor a fost înființat în anul 1891, florile de aici fiind admirate și de către Franz Joseph. În anul 2012, parcul a fost reamenajat în cadrul unui proiect finanțat cu 1,3 milioane de euro, bani europeni. Atunci au fost plantați peste 9.000 de trandafiri.