Odată cu relaxarea măsurilor impuse de autorități în contextul epidemiologic, cetățenii României par să fi înțeles cât de importantă este vizitarea, cunoașterea propriilor obiective și frumuseți naturale, concediile petrecute în diferitele locuri ale țării jucând astfel un rol definitoriu în redresarea lucrurilor pe segmentul turistic.
Weekendul acesta, în topul preferințelor câtorva zeci de vizitatori din București, Timiș, Arad și nu numai se află comuna Gârnic din Caraș-Severin. Aerul proaspăt, bucatele tradiționale, dar mai ales peisajul feeric și obiectivele turistice: cascadele de pe pârâul Modăvița, Grota Haiducilor, morile de apă din localitatea Gârnic, morile de apă de pe pârâul Gramensca, Peștera Padina Matei par să reprezinte nu doar elemente care îi vor fascina pe oaspeți, ci, cu siguranță, îi vor determina să revină pe meleagurile din Clisura Dunării, ba chiar să le recomande și celorlalți rețeta stării de bine.
„Ne bucurăm enorm de faptul că turiștii au început să ne calce din nou pragul. Spuneam, cu câteva luni în urmă, că anul acesta, din cauza noului coronavirus, turismul rural va avea prioritate în detrimentul călătoriilor în străinătate. Iată că acest lucru se-ntâmplă. Localnicii din Gârnic s-au pregătit pentru a-i putea caza pe turiști. Există persoane care de zeci de ani vin și se cazează la aceeași familie. Pe de altă parte, și noi, administrația publică locală, împreună cu voluntari, ONG-iști, cu reprezentanți din cadrul Parcului Natural Porțile de Fier, dar și cu cei ai Ocolului Silvic Moldova Nouă, ne-am ocupat de igienizarea obiectivelor, întrucât un obiectiv igienizat înseamnă un obiectiv vizitat”, a declarat primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu.
Eforturile depuse pentru promovarea obiectivelor din comuna aparținătoare Clisurii Dunării nu se opresc aici. Edilul-șef a dat de înțeles că, săptămâna viitoare, UAT-ul pe care îl conduce va găzdui un grup de 70 de persoane, accentul urmând să fie pus pe morile de apă din localitatea Gârnic: „Weekendul viitor, împreună cu Asociația Acasă în Banat, ne vom focusa pe îmbunătățirea aspectului celor patru mori de apă din Gârnic, mori care au o vechime de peste 100 de ani”.