Comuna cu buget participativ din Timiș a ales proiectele câștigătoare

283871686 538442757935738 1218129724598751094 n

Patru proiecte menite să îmbunătățească viața locuitorilor din comunca Giroc vor primi finanțare din partea Primăriei. Astfel, se vor moderniza parcuri sau terenuri de sport, dar se va implementa și un proiect pilot pentru reabilitarea străzilor.

Votul pe bugetul participativ s-a încheiat, anunță viceprimarul comunei. Se vor aloca 700.000 de lei pentru implementarea proiectelor câștigătoare.

„Așa cum m-am așteptat, când am lansat această inițiativă, acțiunea a fost un real succes, în primul rând datorită implicării dumneavoastră. Așadar, doresc să vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles utilitatea și importanța acestui demers democratic și comunitar. Nu în ultimul rând, țin să-i felicit pe câștigătorii acestei prime ediții de bugetare  participativă, în special pe cei care au reușit să convingă cu proiectele lor. Cu siguranță, gândurile mele bune și de susținere merg și către girocenii și chișozenii care, în acestă primă ediție, din păcate, nu au avut șansa implementării unei idei, în folosul comunității noastre: felicitări pentru implicare”, spune Dan Vîrtosu, viceprimarul comunei Giroc.

Proiectele câtigătoare sunt: „Refacere vestiare și împrejmuire stadion Chișoda”, „Oameni și locuri din viața Banatului”, „Proiect pilot realizare/modernizare infrastructura rutieră în comuna Giroc” și „Modernizare teren sport, parc islaz Chișoda”.

Proiectul „Realizare/modernizare infrastructura rutieră în comuna Giroc” își propune să stabilească un standard de construire al unui drum. Astfel, ar fi integrate trotuare suficient de largi, piste de biciclete, accesele în gospodării, dar și rigole și canale de scurgere a apelor pluviale.