Complexul Bunavestire din Caransebeş? 6,5 milioane de lei şi 5 ani pentru un restart!

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

După aproape 5 ani de lucrări de reparații și modernizări, respectiv investiții de peste 6,5 milioane de lei, Complexul de Servicii Sociale Bunavestire din Caransebeș şi-a redeschis ieri porțile pentru persoanele cu handicap din județul Caraș-Severin.

Patronat de Consiliul Județean Caraș-Severin, centrul social întregește astfel întregul complex de servicii sociale dedicate persoanelor aflate în nevoie, de la oamenii străzii, la mame singure care-și cresc copiii sau la elevi care învață în regim after school pentru a preveni abandonul școlar. Toate acestea sunt sub directa coordonare a Episcopiei Caransebeș, care se implică în activitățile sociale.

„O investiție derulată prin Ministerul Muncii și Protecție Sociale și prin Agenția Județeană de Inspecție Socială, aș vrea să le mulțumesc pe această cale celor care s-au implicat în derularea acestui proiect. Este vorba de o investiție de 6 milioane 700 de mii de lei, din care contribuția Consiliului Județean este de peste 500.000 de lei. De mâine beneficiarii care au fost redirecționați către alte centre din județ cât centrul a fost în reabilitare se pot întoarce acasă”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Întreaga clădire cu parter și 3 etaje a fost modernizată, s-au creat dormitoare cu câte 3 paturi în cameră și baie proprie, săli de kinetoterapie, de învățare și terapie și cabinete medicale, precum și bucătărie cu sală de mese, spălătoria și ateliere, iar pentru beneficiari adulți sunt intrări separate de beneficiarii copii.

1000x100 casa brutarului

„Lucrările au început în 2013, însă nu de la bun început au fost mutați beneficiarii. Acum ne bucurăm că putem să-i aducem înapoi, pentru că a fost foarte greu să îngreunăm celelalte centre din județ, iar acum, în urma analizei prealabile, s-a crescut numărul beneficiarilor cu 10 persoane la Bunavestire. În Caraș-Severin am fost deficitari la aceste locuri, pentru că celelalte cămine au fost supradimensionate”, ne-a declarat Elena Amzoi, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, care a mai menționat că la Bunavestire mai sunt unele obiective de finalizat, printre care o bisericuță, gardul de împrejmuire și amenajarea spațiului verde.

„Este un proiect impresionant, ne bucurăm că s-a încheiat, finanțarea este impresionantă din partea Ministerului Muncii, s-a desfășurat din aprilie 2013 până în 15 martie 2018, pe o perioadă de 5 ani. Au fost și probleme, au fost și sincope, dar principalul este că s-au depășit toate și avem bucuria să-l putem inaugura. Reprezint Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecții Sociale și vom fi foarte atenți ca drepturile beneficiarilor de aici, aproape 100 de persoane, să fie respectate și ei, într-adevăr, să se bucure ne noile condiții imediat”, ne-a menționat Elena Solomonesc, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială.

La festivitatea de inaugurare au participat, pe lângă președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, prefectul Matei Lupu, directorul instituției Codrin Busu, dar și reprezentanți ai Episcopiei Caransebeș, care au oficiat slujba de sfințire a imobilului, prin părintele consilier social Gabriel Gozman.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01