Complex sportiv pentru excelență! Stadionul Gloria se transformă pe bani europeni!

Viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica, a dezvăluit pentru expressdebanat.ro planurile pe care administrația publică locală le are cu Stadionul Gloria!

Din clubul de fotbal din Govândari nu au mai rămas astăzi decât câteva grupe de copii și o bază sportivă care se degradează de la o zi la alta, dar care se poate transforma spectaculos în perioada următoare. După un proces de aproximativ 12 ani, stadionul de fotbal și toate clădirile și anexele ce aparțin de acesta au ajuns în proprietatea Primăriei Reșița. „Pentru noi este o bucurie mare pentru că am reușit să luăm baza Gloria și să o aducem în patrimoniul Primăriei. Gloria e un club de tradiție pentru orașul nostru, nu avea o tradiție națională, dar o bază reușită, care, din păcate, a ajuns într-o stare deplorabilă. Gloria a reușit să supraviețuiască doar datorită domnului Aghescu, care, ajutat de puțini oameni, a încercat să țină clubul acesta pe linia de plutire. Noi am încercat să aducem la Patrimoniu toate bazele pe care le avem, deoarece cu cât avem mai multe proprietăți, cu atât suntem mai bogați. Noi am vrea să reabilităm această bază sportivă, ne-am și gândit să accesăm niște fonduri europene. Există o axă care se va deschide în curând pentru a fi accesate asftel de fonduri de către instituțiile publice”, a dezvăluit Adrian Dacica, viceprimarul Reșiței.

Intențiile administrației publice locale sunt de a transforma actuala bază sportivă Gloria într-una multifuncțională, de care să se bucure și alți sportivi, nu numai fotbaliștii. Și asta pentru că, spune Dacica, antrenor emerit de lupte, în apropiere există Clubul Sportiv Școlar Reșița, care are nouă secții, există o sală de lupte și sala de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar, sala de gimnastică, unde și-a desfășurat activitatea ani de zile lotul de juniori a gimnasticii românești. De asemenea, în sala de lupte își desfășoară acum activitatea lotul de cadeți din cadrul Centrului de Excelență de Lupte. Este o bază deosebită. Gloria mai are și un bloc de garsoniere. O scară a blocului este dată în administrarea Clubului Gloria, iar cealaltă scară este în administrarea Direcției Județene de Sport și Tineret. În acea scară stau sportivii centrelor de excelență de box și de lupte și în cealaltă scară suntem în discuții cu Federația Română de Gimnastică și încercăm, prin demersurile pe care le-am făcut, să aducem un centru de excelență de gimnastică la Reșița. Încercăm să reînviem tradiția sportivă a orașului nostru. Cred că este un lucru benefic pentru noi și pentru imaginea noastră, dar și pentru tinerii care cred că astăzi nu au foarte multe preocupări sportive. Vrem să facem un complex sportiv, o bază sportivă trebuie să fie multifuncțională și cred că toți copiii orașului trebuie să beneficieze de această bază”, a mai spus Dacica.