Competiţie la altitudine: Herculane Climbing Open

Ajunsă la cea de-a 11 ediţie, competiţia de escaladă de la Băile Herculane are loc anul acesta în perioada 28-30 aprilie. Valea Cernei va deveni pentru trei zile punctul de întâlnire al căţărătorilor din toată ţara.

Competiţia organizată de Clubul Sportiv Alternative din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Băile Herculane, Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, Salvamont Caraş-Severin şi Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă, este găzduită pentru al unsprezecelea an consecutiv de staţiunea de pe Valea Cernei.

Deşi organizatorii se aşteptau ca entuziasmul participanţilor să scadă după cea de-a zecea ediţie, interesul comunităţii alpiniştilor din ţară, dar şi reacţiile pozitive din străinătate, i-au determinat pe aceştia să continue şi anul acesta competiţia devenită deja o tradiţie.

Concursul, adresat tuturor căţăratorilor, indiferent dacă activează sau nu în cadrul unui club sportiv, va cuprinde o categorie adresată fetelor şi două categorii, open şi masters, pentru băieţi. Categoria open va avea la dispoziţie 30 de trasee cu înălţimi între 10 şi 35 de metri, iar concurenţii de la masters se vor putea căţăra pe opt trasee de mare dificultate.

Sâmbătă şi duminică, 28-29 aprilie, competiţia se va desfăşura între orele 10.00-19.00. Pentru luni, a treia zi de concurs, probele sunt programate între 10.00-15.00. Totul se va încheia în aceeaşi seară cu o petrecere care se va prelungi până marţi, 1 mai.

Înscrierile se pot face online, pe site-ul clubului organizator, până joi, 26 aprilie, ora 24.00. Participanţii trebuie să achite şi o taxă de 40 de lei.

Sursa foto: Facebook