Motoare, rock şi multă distracţie la Gârnic 2012

Vremea a ţinut în weekend cu cei care au vrut să înceapă minivacanţa de 1 Mai într-un mod inedit. Festivalul moto-rock de la Gârnic a bifat încă o ediţie de succes, cea cu numărul patru.

Minivacanţa muzicală din micuţul sat ceh a început vineri, 27 aprilie. Participanţii la festival, motociclişti sau nu, au avut ocazia să-i vadă pe scenă pe cei de la Melmac Riders, Truda, Trooper şi  Altar. Sâmbătă programul a continuat cu activităţi outdoor, cei prezenţi împărţindu-şi timpul între biking, rafting şi drumeţii în aer liber, dat fiind faptul că zona este foarte ofertantă din punct de vedere al peisajelor. Seara a fost rezervată din nou concertelor. Robin and The Backstabbers, Toulouse Lautrec, Grimus, Popasapka şi Zdob si Zdub au fost “vinovaţi” de distracţia de sâmbătă.

Duminică, 29 aprilie, ultima zi a festivalului, a fost dedicată sesiunilor de biking, trekking şi rafting. Mare parte dintre cei prezenţi au optat pentru vizitarea obiectivelor turistice localizate în Parcul Naţional Cheile Nerei şi Parcul Natural Porţile de Fier.

Pentru ca experienţa să fie completă, oaspeţii care nu au înnoptat în cort s-au cazat la una dintre pensiunile rustice din zonă sau chiar în casele ţărăneşti ale localnicilor. Meniul a fost şi el unul tradiţional, astfel că printre delicatesele culinare servite s-au numărat: pâinea cu untura, boia şi ceapă, gulaşul la ceaun şi fasolea cu ciolan.