Comitetul pentru Situații de Urgență a stabilit măsurile de carantinare!

prefectura

Ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, condusă de prefectul Liliana Oneț, a stabilit unde vor fi carantinați cetățenii infectați cu coronavirus! Reprezentanții unor ONG-uri s-au oferit să ajute în gestionarea situației.

Comitetul pentru Situații de Urgență și prefectul Liliana Oneț au discutat provocările logisticice pe care un caz confirmat de coronavirus le poate aduce județului. Locațiile de pe raza Timișului unde vor fi cazați cetățenii carantinați au fost stabilite. Persoanele vizate sunt cele care intră în România din China continentală și regiunile Italiei, anume Lombardia, Veneto și o localitate din Piemonte. La ședință s-a conturat planul pentru paza locațiilor, aprovizonarea cu hrană și celelalte necesități pe perioada de carantină.

După ședință, prefectul a invitat la discuții reprezentanții unor ONG-uri care și-au exprimat dorința de a ajuta autoritățile locale în gestionarea izolării la domiciliu a persoanelor vizate. Până în acest moment, nu există persoane carantinate, doar izolate acasă.