Patru indieni ascunşi sub banchetele unui vagon de tren au încercat azi-noapte să treacă ilegal graniţa

Poliţiştii de Frontieră de la Curtici au depistat azi-noapte, în jurul orei 2, patru indieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei. Aceştia au fost ascunşi sub banchetele unui vagon de tren care circula pe ruta Bucureşti-Viena.

,,În data de 26.02.2020, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Curtici, judeţul Arad, au efectuat controlul asupra trenului internaţional care circula pe relaţia Bucureşti – Viena şi pasagerilor acestuia. Astfel, sub banchetele vagonului cuşetă, au fost descoperite ascunse patru persoane de sex masculin. Cei patru bărbați au fost duși la sediul sectorului”, transmit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărlor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetăţeni indieni şi au vârste cuprinse între 23 şi 41 de ani. La cercetări s-a mai stabilit că cele patru persoane au intrat în România în baza paşapoartelor personale, în care erau aplicate vize valabile, şi  au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.