Pacea dintre Luminiţa Jivan şi Silviu Hurduzeu, singura şansă ca judeţul Caraş-Severin să nu fie condus de PNL

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

După ce primarul comunei Bozovici i-a cerut public liderului PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan, să-l reevalueze de urgenţă pe Silviu Hurduzeu, un alt primar atrage atenţia că soarta judeţului depinde de unitatea dintre cei doi politicieni. Altfel, în lipsa unei echipe puternice, PSD riscă să nu mai conducă judeţul Caraş-Severin în următorii patru ani.

În ciuda faptului că unii primari social-democrați nu au agreat modul de a face politică al Luminiței Jivan, aceștia fiind de părere că pierderea majorității la nivel de județ, precum și înjumătățirea sumelor repartizate UAT-urilor de către Consiliul Județean, în urma amendamentului consilierul Dinu, reprezintă doar câteva dintre consecințele deciziilor luate de conducerea PSD Caraș-Severin, totuși primarul independent al Berzascăi, viitorul candidat al PSD-ului în cadrul alegerilor locale din acest an, atrage atenția că acuzele care i se aduc deputatului nu ajută la sedimentarea lucrurilor în interiorul partidului. Ba din contră.

„Eu nu pot să comentez ce spun alți edili. Posibil că există argumente pro și contra. Dar pot să vă spun un lucru. Eu cu doamna Luminița Jivan vorbesc întotdeauna deschis și spun lucrurile așa cum le văd. Nu știu dacă este adevărul absolut, dar, din experiența anilor mei de administrație, de fiecare dată m-am văzut în situația de a spune niște lucruri care, poate, pe moment, să nu placă. Oamenii care astăzi mușcă din Luminița Jivan sunt oamenii care au susținut-o să fie președintele organizației județene, după ce domnul Mocioalcă a plecat la PRO România”, a explicat Petru Nicolae Furdui pentru expressdebanat.ro.

Deși recunoaște că a fost singurul dintre primarii care a tras atenția asupra faptului că Luminița Jivan nu poate conduce PSD-ul, după plecarea lui Ion Mocioalcă, aceasta fiind lipsită de experiență la vremea respectivă, varianta ideală pentru social-democrații cărășeni fiind o conducere interimară de la București, timp în care Jivan să ajungă la maturitate politică, totuși, actualul lider județean al social-democraților a demonstrat contrariul.

„Doamna Luminița este o persoană care a venit cu foarte mult elan în interiorul structurii politice și s-a implicat foarte mult în atragerea acelor surse de finanțare pe proiectele fiecărui UAT. A reușit, în foarte multe comunități, în care nu s-a întâmplat nimic ani de zile, să aducă finanțări și proiecte implementate sau în curs de implementare care, poate, nu au fost credibile la momentul respectiv. Nu poți decât să o apreciezi pentru treaba asta”, a mai adăugat edilul.

Fără comparatisme între Jivan și Hurduzeu! Unitatea trebuie să caracterizeze un partid!

1000x100 casa brutarului

Independentul din Clisura Dunării dă de înțeles că între cei doi politicieni județeni trebuie să existe un scop comun: binele partidului și respinge din start comparatismele pe această temă: „Eu spun că nu trebuie să facem comparație între Silviu Hurduzeu și Luminița Jivan. Din contră, ea este mai tânără, domnul Hurduzeu e mai în vârstă, dar nu foarte mult, adică tot partea tânără, să zicem, a zonei politice care, din punctul meu de vedere, trebuie să-și dea mâna și să unească partidul și mai mult”.

În același timp, primarul Berzascăi pune pe tapet și situația în care a fost pus actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, în urma amendamentului consilierului exclus din rândurile social-democraților, la şedinţa de buget: „Sigur, dacă există elemente de genul celui căruia a făcut opoziție la aprobarea bugetului și a dat lovitura și l-a pus pe președintele Consiliului Județean, pe Silviu Hurduzeu, să fie în situația în care să nu repartizeze sumele așa cum și-ar fi dorit, oricum a dat și la unii, și la alții, în proiectul de buget, acest element l-a pus pe Silviu Hurduzeu în situația să nu dea la ai lui. Dar toate animozitățile au apărut datorită faptului că, în interiorul PSD-ului, există tabere, cred că mai mult de două, care nu fac altceva decât să destructureze partidul”.

Fără doar și poate, sfatul edilului cu peste două decenii în administrația publică locală rămâne unul cât se poate de clar. Silviu Hurduzeu și Luminița Jivan trebuie să facă pace, o dată, pentru ca, în tot ceea ce fac, să pună pe primul loc cetățeanul, iar, în al doilea rând, această pace reprezintă singura șansă a PSD-ului de a rămâne la cârma județului, în următorii patru ani.

„În momentul de față, sfatul pe care îl dau, cât pot eu, atât doamnei Luminița Jivan, cât și domnului Silviu Hurduzeu, dacă îl vor lua în considerare, îndeamnă la unitate, la pace și să introducem, în interiorul discuțiilor noastre politice, în raport cu celelalte formațiuni, cetățeanul. Deci, tot ceea ce facem să aibă cetățeanul pe primul loc și atunci să creăm programe politice pentru județul nostru, să ne asigurăm că acel program va fi dus la îndeplinire, prin resursa umană pe care o avem disponibilă, și să-l susținem ca, după patru ani, atunci când ne vom duce în fața electoratului să zicem: «Domnule, ne-am propus asta și am realizat asta». Altfel, eu zic că PNL, pe trendul care este, spulberă orice șansă ca județul să fie condus de PSD în următorii patru ani”, a concluzionat Petru Nicolae Furdui, primarul comunei Berzasca.

 

expres banat 1000x100 (2)