Comisia Europeană donează spitalului din Oravița un robot pentru dezinfecția suprafețelor

robot dezinfectie
stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Unu din cei 200 de roboți pe care Comisia Europeană îi donează unităților medicale din statele membre va ajunge în perioada imediat următoare la Spitalul Orășenesc Oravița.

La inițiativa Primăriei Oravița, conducerea unității medicale de pe Valea Carașului a aplicat pentru dotarea cu un robot de dezinfecție. Așadar, spitalul din Oravița se alătură altor șase unități medicale din țară care vor primi din partea Comisiei Europene un astfel de echipament, ce are capacitatea de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete. De altfel, o singură încărcare a unei unități permite dezinfectarea a peste 18 încăperi.

publicitate ziar expresb 1000x100

Pe lângă faptul că va asigura un mediu sigur și curat pentru pacienți, robotul de dezinfecție va simplifica și munca personalului medical implicat în gestionarea pandemiei. „Procesul de dezinfecție este unul fizic și nu unul ce folosește dezinfectanți chimici, fiind mult mai sigur pentru personalul spitalicesc, care nu mai trebuie astfel să mânuiască, transporte sau să depoziteze produse chimice toxice, periculoase sau corozive. Robotul poate fi operat de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile, iar operațiunea poate fi inițiată din exteriorul camerei ce urmează a fi dezinfectată, astfel încât niciun lucrător din domeniul sanitar nu este prezent în timpul procesului.”, a explicat primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/