CT și RMN gratuite la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Investigațiile se pot face doar în baza unei trimiteri de la medicul specialist

poza rmn

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a încheiat un contract de decontare a cheltuielilor pentru realizarea investigațiilor imagistice cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, astfel că pacienții pot efectua investigații fără să achite niciun ban. CT-urile și RMN-urile vor putea fi făcute doar în baza unei trimiteri de la medicul specialist și în urma unei programări. 

Este pentru prima dată când spitalul încheie un astfel de contract cu CJAS Timiș.

„Odată cu intrarea Laboratorului de Imagistică al spitalului nostru în sistemul de contractare cu CJAS-ul, pacienții care ni se adresează pot efectua investigații fără să achite vreun ban. În baza acestui contract, putem efectua analize de tip CT, dar și RMN, asigurând totodată interpretarea rezultatului, dar si eventuale recomandări pentru realizarea unor investigații suplimentare, dacă este cazul.”, a declarat Diana Manolescu, directorul medical al spitalului.

leader board 728 x 90 px

Până acum, aceste investigații puteau fi efectuate gratuit doar celor internați în spital.

„Încheierea contractului cu CJAS Timiș ne permite să realizăm astfel de examinări și celor care vin la noi în Ambulatoriu. Spitalul nostru are unul dintre cele mai performante aparate de tip RMN din Timiș. De asemenea, Computerul Tomograf și-a arătat eficiența, dar și performanța în ultimul an, când am realizat peste 10.000 de investigații persoanelor infectate cu COVID 19.”, a spus Cristian Oancea, managerul unității medicale.

Investigațiile RMN și CT se pot face doar în baza unei trimiteri de la medicul specialist, în urma unei programări telefonice la numărul 0735.222.885, de luni până vineri, între orele 08-14. Pacientul va trebui să aibă asupra sa, pe lângă trimiterea de la medicul specialist, cardul de sănătate și un document de identitate.