Comisia Europeană a alocat peste 23.000 de euro pentru Colegiul Tehnic Cărășan!

Instituția de învățământ a câștigat un proiect care vizează specializarea elevilor reșițeni în diverse domenii de activitate.  

Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa a câştigat în anul şcolar 2014-2015 un proiect de mobilitate. Titlul acestuia este „Mobilităţile educaţionale, oportunităţi de integrare pe piaţa muncii pentru absolvenţii din domeniul textil” din cadrul Programului ERASMUS +. Are un buget aprobat de 23.319 de euro şi este finanţat de Comisia Europeană.

Proiectul se va derula în perioada 1 noiembrie 2014 – 30 octombrie 2015, iar mobilitatea va avea loc la Granada, Spania, în perioada  10 februarie – 02 martie 2015.

Proiectul se adresează elevilor din clasa a XI-a, Liceul tehnologic, profilul tehnic,  domeniul Industrie textilă şi pielărie, calificarea Tehnician designer vestimentar.

„Rezultatele aşteptate ale proiectului se vor reflecta în nivelul de performanţă al formabililor, în procentul îmbunătăţit al ratei de tranziţie de la şcoală la viaţă activă, procent influenţat de certificatele de competenţe profesionale pe care participanţii le vor obţine la finalizarea proiectului. Componenta învăţării la locul de muncă are o contribuţie substanţială la dezvoltarea unei identităţi profesionale, poate stimula încrederea în sine a tinerilor participanţi la proiect. Învăţarea la locul de muncă le permite celor încadraţi în muncă să îşi dezvolte propriul potenţial”, se arată într-un comunicat de presă, transmis pe adresa redacției.

La sfârşitul derulării proiectului fiecare participant va primi un Certificat Europass şi un Certificat de Competenţe Profesionale.

Echipa de proiect este formată din coordonatorul proiectului, profesorul Laţcu Leontina, și  responsabilul cu diseminarea şi valorizarea, economistul Laszlo Maria, manager financiar.

FOTO: arhivă

 

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. DISEMINĂRI ALE PROIECTULUI | Oportunitati prin Mobilitati says:

    […] 24.11.2014https://expressdebanat.ro/comisia-europeana-a-alocat-peste-23-000-de-euro-pentru-colegiul-tehnic-cara… […]