Mama eroului militar din Caransebeș: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi l-a lăsat în viață!”

Mama militarului este foarte afectată de accidentul aviatic în urma căruia fiul său a fost la un pas de a-și pierde viața.

Valentin Bora, militarul adoptat mai mulți ani la rând de municipiul Caransebeș, luptă acum să supraviețuiască, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit considerabil de la momentul accidentului aviatic din Sibiu. Gândurile și rugăciunile familiei sale sunt alături de el, în timp ce trupurile colegilor săi, morți în accident, sunt duse astăzi acasă.

„Prognosticul medicilor este destul de rezervat în cazul celor doi militari care au supraviețuit accidentului aviatic de la Mălâncrav”, a declarat medicul Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București, unde răniții au fost duși vineri seară. Unul dintre militari, care a lucrat ani de zile și la Baza de Aviație din Caransebeș, Valentin Bora, este într-o stare mai bună.

Încă nu se pune problema de a fi operat pentru că „fiind arsuri mai puțin profunde, parte din ele au șanse de a se recupera. Se va vedea exact cât anume rămâne profund și dacă trebuie operat. Singura operație a fost realizată la antebraț, în urma unei fracturi. El nu este intubat”, a mai spus dr. Stănculea.

Vali Bora a început să primească vizitatori. Prima care l-a vizitat a fost mama sa care ne-a declarat că este mai bine, se reface. „Tinu este singurul meu sprijin și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi l-a lăsat în viață”, a spus mama militarului.

Cei opt militari decedați în urma prăbușirii elicopterului au fost aduși acasă, la Câmpia Turzii, cu onoruri militare. Trupurile neînsuflețite au fost depuse la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii după care au fost predate familiilor. Colegi de la Baza din Timișoara participă astăzi la înmormântarea celui de-al doilea pilot la Cluj Napoca.

 

banner 1000 x 100 hd