Comisarul-șef Moatăr, interzis! Adjunctul Poliției din Caraș-Severin pune pumnul în gura presei!

Comisarul-șef Mihai Moatăr, adjunctul șefului Poliției din Caraș-Severin, amenință publicația online Express de Banat și pe jurnaliștii acesteia cu procese! Pentru că i-ar fi fost șifonată imaginea, deși el e curat ca lacrima!

Numele lui Mihai Moatăr apare în dosarul amenințărilor primite de familia procurorului George Bucurică, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița. Numele său e rostit și de polițistul Mihail Munteanu, într-o poveste cu un cămătar. Dar mai e amintit și în alte împrejurări, inclusiv în unele înregistrări, pe care le vom prezenta în perioada următoare. Al doilea om în Poliția din Caraș-Severin nu e deloc supărat pe cei care îl acuză de lucruri necurate, însă e foarte deranjat că aceste aspecte au fost făcute cunoscute opiniei publice și superiorilor din Inspectoratul General al Poliției Române. De către ziariștii cotidianului online Express de Banat. În consecință, Mihai Moatăr a trimis o notificare pe adresa redacției prin care ne solicită să încetăm să-i încălcăm dreptul la imagine și reputație. Atât ale sale, ca persoană fizică, cât și ale instituției în care își desfășoară activitatea. „Prin prezenta INTERZIC și reproducerea, în orice mod, respectiv utilizarea (publicarea) înfățișării mele fizice”, mai scrie Moatăr în primele rânduri ale documentului trimis pe adresa redacției Express de Banat.

Solicitările adjunctului IPJ nu pot fi socotite decât ca niște încercări neinspirate de a băga pumnul în gura jurnaliștilor Express de Banat. Și asta, pentru că despre persoana fizică Mihai Moatăr nu s-a scris un rând. S-au scris și se vor mai scrie, în schimb, despre comisarul-șef Mihai Moatăr și despre activitatea sa! Reprezentarea în presă a înfățișării sale ar fi putut-o evita foarte simplu dacă asta și-ar fi dorit. Ar fi trebuit să-și aleagă orice altă meserie, dar nu una aflată în serviciul public. Revenind la notificarea respectivă, Moatăr vorbește despre o acțiune concentrată, în scopul denigrării prestigiului și reputației profesionale pe care și-a creat-o în 24 de ani de activitate, dar și despre denigrări și acuze nefondate și nereale. Moatăr ar trebui să înțeleagă, și se presupune că funcția pe care o deține ar trebui să-l oblige să poată înțelege, faptul că nu Express de Banat îl acuză de ceva. Express de Banat nu a făcut altceva decât să prezinte conținutul unei plângeri penale și să dea posibilitatea unor polițiști să spună anumite lucruri. Ce-i drept, care îl vizau și pe comisarul-șef Mihai Moatăr!

gif card de energie dacus 1000x100

Pentru că ne-a dat lecții de jurnalism și ne-a vorbit despre deontologia profesională, despre verificarea informațiilor și despre cum i-ar plăcea domniei sale să redactăm articolele, îi reamintim că i-am oferit posibilitatea de a se apăra. Lucru pe care l-a și făcut! Că a mințit că nu știe nimic despre povestea cu procurorul Bucurică și avocatul Teofil Drugărin e altceva! În partea a doua a notificării, Moatăr revine la înfățișarea fizică, pentru a cărei apariție în Express de Banat nu i s-ar fi solicitat în prealabil acordul. Așa e și nici nu-i vom cere vreodată atât timp cât va deține o funcție publică!

Mihai Moatăr ne mai anunță că va dovedi în instanță că acuzațiile ce i-au fost aduse prin intermediul Express de Banat nu sunt adevărate. Asta ar fi foarte bine, pentru că dacă s-ar constata contrariul, ar fi foarte, foarte grav! „Având în vedere că ați încălcat în mod flagrant libertatea de exprimare care nu este absolută (…) îmi rezerv dreptul de a acționa în justiție atât ziaristul care este autorul articolelor respective, cât și instituția de presă care le-a publicat”, încheie Moatăr. Este un drept al domniei sale, dar dacă în spatele acestei notificări se ascunde o încercare de intimidare a jurnaliștilor Express de Banat, atunci adjunctul IPJ Caraș-Severin nu ar face altceva decât să confirme cel puțin o parte din acuzațiile ce-i sunt aduse. Chiar de polițiștii din subordine!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/