Băsescu nu l-a iertat pe Frunzăverde. Îl vrea jos!

Fostul președinte al României, prezent ieri în județul lui Frunzăverde, a fost huiduit de cetățeni, dar, în ciuda acestui fapt, pregătește o vizită-fulger și la Reșița, pe data de 2 aprilie. Niciuna dintre deplasări însă nu include o potențială întâlnire cu fostul său coleg de partid.

Despre fostul președinte al României se vehiculează faptul că este o persoană răzbunătoare. Că și-ar nimici dușmanii atunci când i-ar prinde la înghesuială. Totodată este de notorietate deja și că Sorin Frunzăverde nu mai este de mult pe lista sa de favoriți. Asta, după ce liderul de la Palatul Administrativ a părăsit partidul de suflet al lui Băsescu și a plecat în PNL alături de o pleiadă de primari din Caraș-Severin în primăvara lui 2012. Mai mult decât atât, decizia pe care Frunzăverde a luat-o odată cu desprinderea din PDL a fost începutul marii decăderi a partidului lui Băsescu.

Puțin mai târziu s-a decis fuziunea cu PNL și eliminarea Partidului Democrat de pe scena politică din România. Chiar și ieri, în conferința de presă, fostul lider al țării a amintit nostalgic despre PDL și performanțele sale greu de egalat, de a da de două ori primarul general al capitalei și tot de două ori un președinte României. Planurile sale sunt acum să creeze un partid la fel de puternic, dar cu primarii care nu l-au„“trădat”, unul dintre aceștia fiind Eugen Cismăneanțu, edilul-șef al Bocșei, care deja a anunțat că va candidat sub sigla MP în iunie 2016.

În contextul relansării sale politice și a neînțelegerilor mai vechi cu Sorin Frunzăverde, Băsescu a fost întrebat de jurnaliști dacă l-ar primi la MP.

„Trebe schimbat! (n.r.: indicând râzând tabloul de pe peretele din sala de ședințe a Primăriei Bocșa) Nu cred că și-ar putea dori să vină la Mișcarea Populară. Să stea alături de Ghiță Falcă, unul dintre partizanii fuziunii”, a afirmat Traian Băsescu. Satisfăcut la maximum însă, a relatat faptul că problemele din interiorul PNL sunt cauzate de faptul că fuziunea cu democrat-liberalii s-a făcut fără consultarea membrilor.