Vela are drept de preempțiune, dar se mai gândește! Azi, e la Primăria Caransebeș, mâine, la Consiliul Județean?!

Copreședintele marelui PNL în Caraș-Severin, Ion Marcel Vela, evită în continuare să dea un răspuns clar cu privire la intențiile sale legate de alegerile locale din 5 iunie!

Liberalii cărășeni se hotărăsc destul de greu pe cine să arunce în luptă la alegerile de care nu ne mai despart decât câteva luni. Asta, pentru că Traian Băsescu vrea să rupă o felie importantă, aripa pedelistă din PNL, și sunt informații potrivit cărora destui vor face pasul către Mișcarea Populară,  dar și pentru că Vela nu pare convins că vrea șefia administrației publice județene, în ciuda faptului că sondajele îl plasează cel mai bine în topul încrederii.

La nivel județean, în jur de 90 la sută dintre organizațiile locale au hotărât candidații pentru funcțiile de primar și conducerea județeană a validat aceste propuneri. Mai sunt unele localități unde fie se vor face niște sondaje, fie încă se înțeleg sau caută o opțiune pertinentă care să fie înscrisă în cursa electorală. Marea majoritate a orașelor e acoperită”, a declarat Vela. Lucrurile nu sunt clare la Bocșa, unde Cismăneanțu a anunțat ieri că va candida din partea Mișcării Populare, dar nici la Caransebeș. Discuții aprinse au fost și la Herculane.  Unii colegi de la PNL am înțeles că vor să candideze la ALDE, în sondaj nu s-a ajuns la o concluzie, dar am validat un candidat susținut de toți oamenii de afaceri din Herculane, Pavel Munteanu. Petru Golopența, care a acceptat inițial să fie viceprimarul domnului Munteanu, am înțeles că a plecat să candideze la ALDE”, a explicat Vela.

În ceea ce-l privește, Vela a rămas enigmatic. „Candidații în funcție au drept de preempțiune și sunt candidați pentru alegerile locale. Până astăzi eu sunt candidatul la Caransebeș. În varianta în care măsurăm, decidem, vedem lista pentru Consiliul Județean, facem un sondaj, atunci vedem ce vom face și la Caransebeș, și la Consiliul Județean, a spus liderul liberal. Mai trebuie spus că pentru Primăria Caransebeș își anunțase candidatura din partea PNL Ilie Iova, vicele CJ, cel care apărea și într-un sondaj de opinie comandat de PNL.