Comisarul Militaru a scăpat ieftin

Tribunalul Caraş-Severin l-a trimis în spatele gratiilor pe fostul comandant al Centrului Militar Judeţean, Dorin Militaru, pentru următorii trei ani şi jumătate după ce l-a găsit vinovat de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Mai exact, că a promis mai multor persoane, în schimbul unor importante sume de bani, că le ajută să se angajeze în cadrul ISU “Semenic” sau IPJ Caraş-Severin.

Militaru a recunoscut într-un final în totalitate faptele reţinute în sarcina sa de către procurorii DNA şi a primit o pedeapsă de doar trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, deşi maximul pedepsei pentru o astfel de infracţiune înseamnă 15 ani de puşcărie. Comisarul-şef se poate considera norocos şi ca urmare a faptului că pe numele său au fost formulate doar două denunţuri şi nu mai multe, pentru că, potrivit propriilor afirmaţii, numărul celor care au dat şpagă pentru un post în cadrul ISU sau IPJ Caraş-Severin ar fi mult mai mare. Într-o discuţie purtată cu denunţătorul Iancovici, interceptată de DNA, Militaru îi mărturiseşte acestuia: “S-a întors totu’ pe dos, da. Mai ai răbdare un pic, mai ai răbdare. Că ţi-am spus, eu am listă cu vreo opt oameni, de asta, de ţi-am spus…”. Dorin Militaru are acum varianta apelului, sperând într-o sentinţă mai blândă la Curtea de Apel Timişoara.
Nemulţumită de pedeapsă este şi Mona Miulescu, complicea lui Militaru. Condamnată la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, aceasta a făcut deja apel. “Consider că sentinţa Tribunalului Caraş-Severin este una netemeinică, chiar dacă ea este una legală, încadrându-se în cuantumul pedepsei. O consider netemeincă având în vedere că instanţa putea să acorde o pedepsă cu suspendare sau sub supraveghere. Cred că, dacă instanţa de fond ar fi avut în vedere circumstanţele reale şi legale ar fi dat o pedeapsă cu suspendare sau sub supraveghere”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul inculpatei.