Directoarea bătăuşă, iertată de amenda penală

Elena Memelis a luat la palme două cadre didactice ale instituţiei de învăţământ pe care o conduce şi a ajuns în faţa instanţelor cărăşene. Dacă Judecătoria Caransebeş a pedepsit-o drastic pentru actele de violenţă care au avut loc chiar în şcoală, Tribunalul Caraş-Severin a arătat mai multă înţelegere faţă de aceasta.

În pauza mare din 3 martie 2010, Iuliana Ion şi Oana Grigorescu au fost pălmuite în “fumoarul” Şcolii Speciale din Caransebeş de către Elena Memelis, directoarea instituţiei. Aceasta a fost scoasă din sărite de atitudinea Oanei Grigorescu, care a refuzat să părăsească încăperea şi atunci a recurs la violenţă. În urma incidentului petrecut în faţa tuturor dascălilor şcolii, Oana Grigorescu a avut nevoie de îngrijiri medicale timp de 6-7 zile. Judecătoria Caransebeş a găsit-o vinovată pe directoarea bătăuşă şi a condamnat-o la amendă penală în valoare de 1.500 de lei. În plus, Elena Memelis a fost obligată la plata sumei de 5.000 de lei faţă de Oana Grigorescu şi a sumei de 2.500 de lei către Iuliana Ion, reprezentând daune morale.
Calea de atac s-a consumat la Tribunalul Caraş-Severin, unde Elena Memelis s-a bucurat de mai multă clemenţă. Potrivit judecătorului Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, instanţa a admis recursul inculpatei, în sensul că amenda penală a fost înlocuită cu o amendă administrativă în cuantum de 1.000 de lei. Şi daunele pe care le va plăti Elena Memelis au fost diminuate. Directoarea va plăti doar 2.500 de lei daune morale, 1.500 Oanei Grigorescu, şi 1.000 de lei, Vioricăi Ion. Cel mai important este însă că Elena Memelis, suspendată din funcţie, poate reveni în fotoliul de director.