Combinezoanele anti-COVID făcute de fabrica italiană din Reșița, exclusiv pentru medicii din România!

300 de croitorese produc, începând de astăzi, zilnic, câte 2.000 de combinezoane pentru cadrele medicale din țară, combinezoane care suportă până la 25 de utilizări!

După ce ieri dimineață Ministerul Apărări, prin Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CNRN și Ecologie, a avizat pentru producție la scară largă combinezoanele de unică și multiplă utilizare propuse de fabrica italiană din Reșița, aseară, a sosit și ultimul document necesar punerii în funcțiune a mașinilor. Comandantul Centrului de Cercetări Științifice Medico-Militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale a eliberat fabricii de confecții din Reșița autorizația temporară pentru combinezoanele de protecție. Autorizație valabilă pentru perioada stării de urgență și exclusiv pe teritoriul României!
Laura Moisescu, responsabilul de proiect, beneficiind de colaborarea cu fabrica Majutex din Iași, a reușit să convingă specialiștii români de gradul ridicat de protecție pe care îl oferă combinezoanele ce vor fi produse la Reșița și pentru care există deja comenzi uriașe încă de acum două săptămâni, când Express de Banat a anunțat în exclusivitate despre rolul pe care Reșița îl poate juca în lupta împotriva COVId-19.

Vincenzo Moderno, vicepreședintele Camerei de Comerț Italiene pentru România, spune că vor fi onorate toate comenzile venite de la spitale și societăți comerciale, capacitatea de producție fiind foarte mare.

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. Protecție totală pentru toți medicii din România! Fabrica italiană din Reșița începe producția de combinezoane împotriva COVID-19!

EXCLUSIV. Veste uriașă în lupta împotriva COVID-19! Italienii produc la Reșița combinezoane cu protecție totală!