Combinatul din Oțelu Roșu nu se taie pentru fier vechi! Se redeschide!

Preluat de o companie poloneză, combinatul de pe Valea Bistrei se pregătește să producă din nou!

Sunningwell International Polska și traderul polonez de produse metalurgice West Trade SA ar fi noii proprietari ai colosului din Oțelu Roșu, preluat la pachet cu alte active ale Ductil Steel. Polonezii ar fi trebuit să ajungă săptămâna trecută în biroul primarului Luca Mălăiescu pentru a-și prezenta intențiile, numai că, din motive obiective, întâlnirea a fost reprogramată.

„Eu am făcut lobby agresiv pentru aducerea investitorilor în oraș. Combinatul este o societate privată și a fost vândut. Noul proprietar e o companie poloneză, pe ai cărei reprezentanți îi aștept la Oțelu Roșu. Atunci voi ști mai multe despre viitorul combinatului. Dar să știți că m-au surprins deja. Am rămas surprins pentru că Ductil avea o declarație de impunere de 4,5 miliarde lei vechi pe an, pentru proprietățile lor, iar noul proprietar a depus o declarație de impunere de 8 miliarde, aproape dublu. Eu am rămas plăcut impresionat.”, a declarat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

leader board 728 x 90 px

Deocamdată, în oraș nu se cunosc prea multe dintre intențiile noilor proprietari ai combinatului, dar angajamentele de plată pe care și le-au asumat sunt de fapt garanția celor mai bune intenții. Garanția că focul se va aprinde din nou pe Valea Bistrei. „Nu am dorit să discut despre acest subiect pentru că de fiecare dată când primarul spune ceva lumea speră. De-a lungul timpul am văzut că dacă spui ceva și nu se întâmplă oamenii rămân dezamăgiți. Când semnezi însă un precontract cu statul român, contractul fiind semnat cu Ministerul de Finanțe, și își asumi să plătești o datorie de 20 de milioane de euro, nu mai poți să te gândești că îl taie pentru fier vechi. E exclus. Societatea respectivă știu că în domeniul metalurgic e cea mai mare din Polonia și foarte cunoscută în Europa. Cu siguranță oamenii vin cu intenții serioase să redeschidă combinatul.”, a mai spus primarul Mălăiescu.